Portugáliában a diákok így kapnak ingyen laptopot az államtól

Startlap - Startlap
Azok, akiknek nincs lehetősége most beszerezni az online oktatás jelenleg legfontosabb eszközét. Esti hírösszefoglaló.

Portugáliában minden rászoruló iskolás ingyen laptopot kap

A 444-nek egy Lisszabonban élő magyar apa nyilatkozott arról, hogy a portugál oktatási kormányzat pár hét elteltével hogyan reagált a koronavírus-járványra és az iskolák kényszerű bezárására. A látványos megoldásokról ebből a cikkből lehet mindent megtudni. 

A Csányi-féle magánkórházat már rég kiürítették, de még nem kapták meg Kásler engedélyét 

Kásler Miklós, a kormány egészségügyért felelős minisztere még nem adott engedélyt az egyébként teljes készültségben álló, és javarészt kiürített Budai Egészségközpont Királyhágó utcai, 120 ágyas magánkórházának, hogy az koronavírusos betegeket fogadjon. A miértre ez a cikk keresi a választ.

Etikai vizsgálat indul egy álhíreket terjesztő magyar orvos ellen

dr. Tamasi József saját Youtube-csatornáján olyan megállapításokat tett, amely a Magyar Orvosi Kamara szerint relativizálják a járvány mérséklését szolgáló kormányzati intézkedéseket. Még több információ itt.

Mfor: Budapesten belül már átirányítják az egészségügyi dolgozókat

Az Mfor értesülései szerint a fővároson belül már kötelező jelleggel átirányítják az ápolókat és orvosokat a koronavírusos betegek ellátására. A hírportál birtokába került dokumentum lényegi részeit innen tudhatod meg. 

Átlátszó: ketten is elhunytak a mezőszilasi idősek otthonából koronavírus miatt

A Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Fejér Megyei Kirendeltségén is megerősítettek a lapnak, hogy két idős gondozott hunyt el a napokban a koronavírus-járvány következtében, a Fejér megyei Mezőszilason működő idősek otthonából. További részletek errefelé találsz az ügyről.

Szijjártó: 200 lélegeztetőgép érkezett Magyarországra

Fotó: MTI/EPA/Igor Kovalenko

Újabb gigaszállítmány érkezéséről számolt be a külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön a Facebookra feltöltött videóban, melynek csak egy részét képzik a lélegeztetőgépek. A hatalmas rakomány tételeit ebben a cikkben tekintheted meg.

Chilében valami nagyon furcsa történik: gyógyultnak számolják a halottakat

A latin-amerikai ország egészségügyi minisztere az egész világot elképesztette mondataival, amit aztán finoman nemzetközi szakértőkre kentek. Jaime Manalich nem mindennapi kinyilatkoztatásain errefelé lehet megdöbbenni.

A szakma a kirúgott főigazgató mellé állt

A Magyar Kórházszövetség elnöksége Cserháti Péter leváltását nagy veszteségnek tartja, a Budapesti Orvosi Kamara pedig azonnal magyarázatot vár Kásler Miklóstól.  Minderről, és a kamara nyílt leveléről ebből a cikkből tudhatsz meg többet.

Elhunyt a koronavírusban egy várandós brit ápolónő, a babáját sikeresen megmentették

Mary Agyeiwaa Agyapong, aki öt éve egy lutoni kórház munkatársa, április 5-én lett rosszul, két nappal később pedig már kórházi kezelésre szorult. Az igazán szomorú, de mégis reménykeltő hírről itt tudhatsz meg többet.

Jön minden idők egyik legnagyobb jótékonysági műsora, rengeteg szupersztárral, koncertekkel

Fotó: Theo Wargo/Getty Images

Lady Gaga közreműködésével összeállított műsorban az egészségügyben világszerte dolgozó hősök saját, sokszor drámai és szívbemarkoló történeteit láthatjuk majd. Emellett a világ jelenleg legnagyobb sztárjai közül számtalan ismert név lép majd fel – ebből a cikkből az is kiderül, hogy mely hazai tévécsatornák közvetítik a történelmi műsort.

Ez is érdekelhet

képcím

Még hosszú ideig maradhat az árstop

képcím

Kövér László: Az Európai Unió egy lehetetlen küldetés

képcím

Kálmán Olga lesz a DK frakciószóvivője