Portfolio: Magyarországon drágult a legjobban az élet az EU-ban

Csütörtökön váltak nyilvánossá az Eurostat augusztusi adatai. Esti hírösszefoglaló.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2020-09-17 18:10

Fotó: MTI/Mohai Balázs

Úgy tűnik, nálunk drágult a legjobban élet az unióban 

Sehol az Európai Unióban nem volt olyan magas az augusztusi inflációs adat, mint Magyarországon. Ezzel ráadásul július után az elmúlt hónapban is csúcstartó a magyar gazdaság. A Portfolio.hu cikkének lényegi elemeit innen érheted el. 

Szlávik: Csacsiság, hogy fegyelmezettek vagyunk

Az infektológus főorvos szerint „csacsiság” az a mondás, hogy a magyarok nagyon fegyelmezettek, és hogy ez is segített a karantén betartásában. Egy interjúban beszélt minderről, melynek lényegi részei itt érhetőek el.

Lélegeztetőgép-raktár: Menczer Tamás reagált a felröppent hírre

November 30-ig 2,5 milliárd forintot szán a kormány egy lélegeztetőgép-készlet magyarországi raktárbázisának kialakítására – írta csütörtök reggel az Mfor.hu. Minderre közösségi oldalán élesen reagált Menczer Tamás államtitkár, akinek mondatai ebben a cikkben olvashatóak. 

Százezer embert vár Hadházy a köztévé elé

Fotó: MTI/Soós Lajos

A Karmelita kolostor elől jelentkezett be Hadházy Ákos független képviselő, aki elmondta, hogy hány nemzeti konzultációs ívet küldtek vissza a kérésére, illetve beszélt arról is, miért várnak nagy tömeget a köztévé székháza elé. Bővebben egyetlen kattintás után. 

Falus András: Elképzelhető harmadik hullám is

Az immunológus az ATV-nek nyilatkozva beszélt erről, azután hogy Kásler Miklós úgy vélekedett, teljesen kizárt a koronavírus megjelenése minden osztályban. A szakemberrel készített interjút errefelé lehet megtekinteni.

Templomépítést támogató alapítványban érdekelt a pedofil botrányba keveredett fideszes alpolgármester

A Hvg.hu szerint Fohsz Tivadar ellen kellő mennyiségű bizonyíték gyűlt össze ahhoz, hogy meggyanúsítsák nevelt lánya molesztálásával. Mindeközben a XVII. kerület volt alpolgármestere egy templomépítési alapítvány kuratóriumi tagja lett az elmúlt hónapokban. Részletek.

Mészáros Lőrinc gyerekei milliárdokért építhetnek iskolát

A Homlok-Mészáros Ágnes, Mészáros Beatrix és ifj. Mészáros Lőrinc által tulajdonolt cég oktatási intézményekre specializálódott, korábban több közbeszerzést is elnyert. Most ott húzhatnak fel iskolát, ahol örökké szem előtt lesz még a miniszterelnöknek is. Bővebben minderről a kattintás után.

Orbán Viktor felavatta az új Duna-hidat

Európa ma Közép-Európában épül, a magyarok, a szlovákok, a csehek és a lengyelek építik – mondta s miniszterelnök csütörtökön, az új komáromi Duna-híd (Monostori híd) átadásán. Részletek.

Szlovákiában a koronavírusteszt után kiszivároghattak a személyes adatok

Egy szlovákiai IT biztonsági cég figyelmeztetett rá, hogy az állami adatbázis informatikai sebezhetősége miatt rengeteg olyan ember személyes adatai szivároghattak ki, akiknél korábban elvégezték a koronavírustesztet. A meglepő számért csak ide kell kattintani. 

Sagrada Família: rossz hír érkezett Barcelonából

Fotó: Getty Images

A Sagrada Família ma a világon az egyetlen, hosszú évtizedek óta folyamatosan épülő emlékmű. A Születés Kapuja nevet viselő homlokzatát és a kriptát 2005-ben az UNESCO a világörökség részének nyilvánította. A jelenlegi komoly gondról itt tudhatsz meg többet.

Mai nap hírei

Különleges mobilok jöhetnek a Samsungtól

gsmring.hu8 órája

Mikor és kinek lehet hasznos a nappali szundítás?

szimpatika.hu11 órája

Ördög Nóra 12 éve szerelmes a férjébe

eletforma.hu12 órája

A Bahreini Nagydíj rajtrácsa

formula.hu15 órája

Demeter Szilárd eltörölte a nyelvet, amikor egyenlőségjelet tett Európa és Hitler birodalma közé

konyvesmagazin.hu16 órája

Elhunyt 156 koronavírusos beteg hazánkban

demokrata.hu17 órája

Egyáltalán nem klímabarátak a plug-in hibridek egy kutatás szerint

autopro.hu18 órája

Rovarirtó a mézben!

agraragazat.hu19 órája