Polt Péter a parlamentben reagált Magyar Péter hangfelvételére

Startlap - Startlap
Az elhíresült hanganyagon Varga Judit egykori igazságügyminiszter beszélt arról, hogy manipulálhatták a Schadl-Völner-per iratait.

A Magyar Péter által felvett, és az egykori feleségétől, Varga Judittól még igazságügyminiszterként elhangzott, sokat idézett mondat, – melynek témája, hogy a Schadl-Völner-per ügyészségi irataiból bizonyos részeket kihúzattak – volt az egyik legfőbb témája a parlament hétfői ülésén a hvg.hu szerint.

A Párbeszéd képviselője, Tordai Bence a jelenlévő Polt Péter legfőbb ügyészhez intézett kérdést ez ügyben, felvetve:

ha igaz, amit mondott Varga Judit a hangfelvételen, az hogyan fordulhatott elő, ha pedig nem igaz, akkor az nem számít-e hamis vádnak?

A Központi Nyomozó Főügyészség vezetője a közelmúltban, a nyomozás lezárása előtt kijelentette , hogy a vizsgált ügyben szinte 

teljesen kizárták mindenféle manipulációnak a lehetőségét.

Polt Péter ennél azért már körültekintőbben fogalmazott, amikor azt mondta, hogy ugyan még folyik a nyomozás, de azért az ügyészi iratokba

csak úgy lehet belepiszkálni, hogy annak biztosan nyoma marad.

Polt Péter ezután az ellenzéki képviselő kérdésének második felére is kitért, vagyis arra, hogy ha nem manipulálták Rogánék az iratokat, akkor az ezt állító Varga Judit egykori igazságügyi miniszterként hamisan vádolta-e az akkori minisztertársát.

A legfőbb ügyész a jogszabályt idézve így válaszolt erre:

“Nem vádolt hamisan, mert azt a törvény szerint az követi el, aki mást hatóság előtt bűncselekmény elkövetésével hamisan vádol, Varga Judit pedig egy magánbeszélgetésben mondott valamit, amit egyébként vizsgálunk, és az nem hatóság előtti kijelentés, hacsak a férjét nem tekintjük annak.”

Címlapkép: MTI/Kovács Attila

Ez is érdekelhet

képcím

Közleményt adott ki a Tisza Párt

képcím

Minden idők legnagyobb békemenete jön: üzentek Magyar Péternek

képcím

Magyar Péter Felcsúton: kisvasutaztak a Tisza-támogatók