Polt Péter elmagyarázta, miért nem csatlakozunk az Európai Ügyészséghez: "elvi okok" miatt

Startlap - Startlap
A legfőbb ügyész állítja, Magyarország törekvése, hogy "akár hatékonyabban védje" az EU pénzügyi érdekeit, mint a direkt erre a célra létrehozott EPPO, amelyhez csatlakozni nem hajlandók. Esti hírösszefoglaló.

Polt Péter elmagyarázta, miért nem csatlakozunk az Európai Ügyészséghez: “elvi okok” miatt

A legfőbb ügyész állítja, Magyarország “arra törekszik, hogy az EU pénzügyi érdekeit ugyanúgy, vagy akár hatékonyabban védje”, mint az Európai Ügyészség (EPPO). Polt Péter szerint az OLAF-fal való szoros együttműködés éppen elegendő. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket nézd meg.

Bojár Gábor: Orbán Viktornak abszolút tudatos stratégiája az oktatás lezüllesztése

A Graphisoft és az Aquincum Institute of Technology magánegyetemek alapítója rámutatott, hogy a statisztikákból is látszik:

minél kevésbé képzett a magyar társadalom, annál többen fognak a Fideszre szavazni.

Bojár szerint míg az egészségügy helyzete egy évtized alatt rendbehozható, ami az oktatással történik, egy elképzelhetetlen méretű, nemzetellenes bűn. Bojár Gábor gondolatai itt olvashatók.

Az agrárminisztérium államtitkára azt mondja, a magyar oldalon nem szennyezett a Sajó

A Sajó folyó elszíneződött vize az egykori vasércbánya közelében a felvidéki Alsósajón (Nizná Slaná) 2022. március 14-én. (MTI/Komka Péter)

A szlovák oldalon a Sajó folyó élővilága a súlyos szennyezés következtében teljesen kihalt – jelezték a környezetvédők. Az LMP-s Keresztes László Lóránt hiába fordult az illetékes miniszterekhez, a helyzet nem javult. A kérdésre Farkas Sándor, az agrártárca parlamenti államtitkára reagált. Részletek.

Rusvai Miklós a majomhimlőről: nem véletlen, hogy most kezdett terjedni, és éppen a fiatalok között

A virológus az ATV Start műsorában elmagyarázta, hogyan függ össze a fekete himlő elleni védőoltás beszüntetése a betegség hirtelen európai felbukkanásával, és azt, hogy miért épp a 40 éven aluli korosztály van veszélyben. “Szerencsére Európában úgy tűnik, hogy egyelőre az enyhébb változat terjed” – közölte Rusvai, ugyanakkor kiderült, a súlyosabb változatoknak magas halálozási rátája van. Bővebben.

Megérkeztek az ajánlások Brüsszelből, amitől több ezer milliárd forintnyi támogatás függ

Orbán Viktor az országgyűlési választás előtt már levélben kérte Ursula von der Leyent, hogy hozzáférhessen az EU által a járvány miatt bajba jutott európai gazdaságok megsegítésére elkülönített összeghez. Az ügyről egy éve megy a vita, a magyar kormány ugyanis képtelen volt teljesíteni az ún. országspecifikus ajánlásokat. Az Európai Bizottság összeírta, mi az, amiken szerintük változtatni kellene. Részletek.

Beperelte Budapestet a beruházó a Gellért-hegyi sikló miatt

A Gellérthegyi Sikló Kft. ügyvezető igazgatója úgy véli, a fővárosi önkormányzat jogellenesen állt el a 2009-ben megkötött szerződéstől, amikor értékmúlásra hivatkozott. A projekt körül kipattant problémákról ebben a cikkben írnak.

Molnár Áron: Túl nagy árat fizetnék, ha csendben maradnék a Thália Tanoda zaklatási ügyében

Miután az azonos nevű színháztól teljes mértékben független Thália Tanoda több tucat tanítványa, illetve az Anna and the Barbies énekesnéje, Pásztor Anna is kiállt, hogy beszámoljanak Gyöngyösi Tamás kaszkadőr, torna- és mozgástanár durva bánásmódjáról, Molnár Áron és a noÁr mozgalom videósorozatot indított az esetről. Bővebben.

Még lehet nevezni a Virágos Magyarország versenyre

MTI/Varga György

Öt települési kategóriában várják a pályázatokat, amelyet a szakmai zsűri személyesen, helyszíni bejárás során értékel majd. A győztes önkormányzatok között számos díjat osztanak ki, és több millió forint értékben utalványokat. További információkért katt ide.

(Címlapkép: MTI/Soós Lajos)

Ez is érdekelhet

képcím

Szabó Zsófi interjút adott: "Kifelé már évek óta nem mutattam,...

képcím

Zelenszkij felhívta Orbán Viktort, három fő témáról tárgyaltak

képcím

Használt autót is lehet kapni annyiért, amennyiért...