Piros-fehér-zöldbe borult a Niagara-vízesés

A világ legismertebb zuhatagának vízfüggönyén jelent meg a nemzeti lobogó az 1956-os forradalom emlékére. Esti hírösszefoglaló.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2020-10-24 17:48

Foto: Facebook / Szijjártó Péter

Magyar nemzeti színekbe borult a Niagara

Kanadai oldalon Palkovits Valér torontói főkonzul kapcsolta fel a vízesés megvilágításáért felelős fényeket, majd közvetlenül ezután Balla Sándor a vízesés Amerikára eső oldalát színesítette meg a nemzeti lobogónk színeivel. Részletek

Szlávik: emelkedik a fertőzöttek átlagéletkora

MTI/Balogh Zoltán

A koronavírus-járvány második hullámában folyamatosan emelkedik a fertőzöttek átlagéletkora – mondta a Dél-pesti Centrum kórház Országos Hematológiai és Infektológiai Intézet osztályvezető főorvosa. Hogy mindez miként fogja megváltoztatni a kórházak terhelését, az ebből a cikkből azonnal megtudható. 

Joe Biden a Twitteren emlékezett meg az 56-os forradalomról

A Demokraták elnökjelöltje közösségi oldalán nem feledkezett meg az magyar forradalomról, elismerően nyilatkozott arról. Méltató mondatait ide kattintva érheted el. 

Szlovákiában a temetők látogatása is tilos

Szombattól kijárási tilalom lépett érvénybe Szlovákiában, csak a legszükségesebb dolgok elintézése miatt hagyhatják el az emberek otthonukat. Hogy egész pontosan ez mivel jár, az itt tudható meg. 

Donald Tusk úgy véli, Orbán Viktor egy korcs demokráciát hoz létre

Az Európai Néppárt elnöke a Szabad Európának adott interjújában beszélt a magyar miniszterelnök kormányzásáról, kifejezetten éles hangnemben. Kritikus szavai ebben a cikkben találhatóak. 

180 milliárd forint kölcsönt kapott a kormány az EU-tól

Az Európai Unió Tanácsa is jóváhagyta Magyarországnak a munkahelyvédelmi program (SURE) keretében benyújtott 504 millió eurós hitelkérelmét – közölte a Pénzügyminisztérium (PM). A kölcsön külön érdekessége, hogy csak a felét kaptuk annak, amit korábban igényeltünk. Részletek.

Azért ez váratlan: megjelentek a szúnyogok az Antarktiszon

Az Antarktisz turisták által kedvelt György király-szigetén megjelentek a közönséges szúnyogok – jelentette be Alekszandr Klepikov, a déli-sarkvidéki orosz expedíció vezetője pénteken az Interfax hírügynökségnek. A miértre természetesen van magyarázat is, melyet ebben a cikkben találsz

Fődíjat kapott Chicagóban Horvát Lili szerelmesfilmje

Horvát Lili rendező Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre című filmjének egyik főszereplője, Stork Natasa.
MTI/Cseke Csilla

A Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre a kapta az 56. Chicagói Nemzetközi Filmfesztivál New Directors versenyprogramjának Gold Hugó-fődíját. A díjat odaítélő zsűri indoklása itt érhető el. 

Betört egy rendőr házába, ahol K9-es kutyák támadtak rá

Ha létezik kifejezetten profi fokozat egy rendőrkutya kiképzése során, akkor az a K9-es felkészítés. A tréning metódusainak fókuszában bármely támadó kiiktatása az elsődleges cél. Az amerikai Nyugat-Virginia államban egy nem túl csiszolt betörőnek sikerült olyan házat kinéznie betörésre, ahol két, ilyen képzésen átesett rendőrkutyája is volt a házigazdának, lévén ő maga zsaruként szolgál a mai napig. Bővebben.

Videón, ahogy egy rendőrautóba csapódott egy kocsi

Egy biciklisfutár a fejkamerájával készített felvételt az esetről, közvetlen közelről. A baleset Budapesten, a Ferenciek terénél történt még pénteken, és nagyon úgy néz ki, hogy a rendőrautó sofőrje volt a hibás. Ide kattintva minden fontosabb mozzanatra fény derül, illetve a rögzített videó is megnézhető.

Mai nap hírei

Demeter Szilárd eltörölte a nyelvet, amikor egyenlőségjelet tett Európa és Hitler birodalma közé

konyvesmagazin.hu5 órája

Elhunyt 156 koronavírusos beteg hazánkban

demokrata.hu7 órája

Egyáltalán nem klímabarátak a plug-in hibridek egy kutatás szerint

autopro.hu8 órája

Mike Tyson és Roy Jones kemény csata helyett saját magukat győzték le

igenyesferfi.hu8 órája

Rovarirtó a mézben!

agraragazat.hu8 órája

Nagyon jól fogynak a Xiaomi mobilok, 50 millió talált gazdára 3 hónap alatt

gsmring.hu8 órája

Ki pályázhat az 50%-os napelem támogatásra?

tisztajovo.hu9 órája

Diana hercegné testvére szeretné, ha a világ megtudná ezt

joy.hu12 órája