Pintér Sándor átírta az abortusz szabályait

Startlap - Startlap
A belügyminiszter rendelete csütörtökön lép hatályba, Dúró Dóra örül. Délelőtti hírösszefoglaló.

Pintér Sándor átírta az abortusz szabályait

Belügyminiszteri rendelet jelent meg a Magyar Közlönyben, amely a magzati élet védelméről szóló 1992-es törvényt írja át. Pintér Sándor módosítása már szeptember 15-től érvényre lép. Mit jelent ez pontosan? Innen kiderül.

Pintér egy olyan módosítást vezetett be, amelyet Dúró Dóra már régóta követelt. A Mi Hazánk politikusa a Facebookon üdvözölte a belügyminiszter lépését. Dúró Dóra kommentárja a törvénymódosításról itt olvasható.

Zelenszkij: Katonáink már 6000 négyzetkilométernyi ukrán területet szabadítottak fel

“Haladunk tovább” – üzente meg Volodimir Zelenszkij; az oroszok számára kulcsfontosságú összeköttetést jelentő híd vált használhatatlanná; a brit hírszerzés az egyik legtekintélyesebb orosz páncélos egység megrongálódásáról számolt be. Antony Blinken amerikai külügyminiszter ugyanakkor óvatosságra int az ukrán haderő eredményeinek értékelését illetően. Az orosz-ukrán háború eseményei percről percre.

A budaörsi Illyésben folytatódik a pedagógusok polgári engedetlenségi mozgalma

Folyamatosan dudálnak az elhaladó autók a budaörsi Illyés Gyula Gimnázium előtt, hogy ezzel is kifejezzék szolidaritásukat a demonstráló tanárok felé. Az intézmény 26 pedagógusa kedd reggel vonult ki az iskola elé. Galéria.

Nem érkezik a pénz a napelempályázat igénylőihez, de a kormány már a második ütemet tervezi

plus49/Construction Photography/Avalon/Getty Images

Az Európai Unió által létrehozott helyreállítási alapból finanszírozná elvileg a kormány a lakosság számára a napelemek telepítésére szánt vissza nem térítendő támogatást, a forrást azonban – főként az EU korrupciós aggályai miatt – legalább egy éve képtelen lehívni az Orbán-kormány. Miközben az érintettek beszámolói szerint a pénz csúszik, az előfinanszírozásra köteles kivitelezők sorra hátrálnak ki a projektek mögül, és az infláció miatt az árak folyamatosan növekednek, ami az igénylők számláját terheli. Bővebben.

Sajtot hívott vissza az Aldi a forgalomból

Fémdarab lehet a diszkontlánc egyik sajtjában – hívta fel a figyelmet a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal. Az érintett termékről és a visszatérítés módjáról itt írunk.

Minden negyedik magyar cég elbocsátást tervez az év végére

A koronavírus okozta válság óta először állt elő olyan helyzet, amikor többen terveznek létszámcsökkentést Magyarországon, mint új dolgozók felvételét. A nyilatkozó szakértő szerint a munkaerőpiac a munkaerőhiány enyhülésével új szakaszba lépett, ami miatt az eddiginél nehezebb idők várhatnak a munkavállalókra. A legsúlyosabb leépítésekre a legfeljlettebb régiókban, a fővárosban és a Nyugat-Dunántúlon számítanak. Részletek.

Vendéglátóhelyek százai zártak be a megugró rezsiszámlák miatt

A vállalkozások egy részének októberben jár le a még kedvező árú, éves energiaszerződése, a Vendéglátók Ipartestülete szerint a sokszorosára növekvő gázszámlák miatt már megkezdődtek az elbocsátások. További információkért katt ide.

Szexuálpszichológus: Konkrétan megszűnt a felvilágosítás a pedofiltörvény miatt az iskolákban

Hogyan változtatta meg a kormány által tavaly elfogadott pedofiltörvény a fiatalok iskolai szexuális felvilágosítását, mit tehetnek a szülők a gyermekek támogatása érdekében, és egyáltalán hogyan néz ki egy ilyen foglalkozás? Interjú Szabó Luca szexuálpszichológussal, a SzexEd önkéntesével.

Napokon belül komoly esőzés várható 

Jason Oxenham/Getty Images

A csütörtökön érkező hidegfront hatására a jelentős lehűlés mellett nagyobb csapadékmennyiségre is számíthatunk. A következő napok időjárás-előrejelzése itt olvasható.

(Címlapkép: MTI/Kovács Attila)

Ez is érdekelhet

képcím

Lengyelország határait fenyegeti Medvegyev

képcím

Szijjártó az ukrán béketervről: "Azt én megvétóztam"

képcím

RTL: tömeges elbocsátás az iváncsai akkumulátorgyárban