Pintér: halálos lövöldözés is volt a magyar-szerb határon

Startlap - Startlap
Kedden a belügyminisztert hallgatta meg a parlament honvédelmi és rendészeti bizottsága.

Pintér Sándor szerint rendkívüli és nehéz éven van túl a Belügyminisztérium – írja a Telex. A miniszter arra is kitért, hogy Magyarország rendvédelmi helyzetét jelentősen befolyásolja a szomszédban zajló ukrán-orosz háború. Mint elmondta, a háború elől 545 ezer menekült érkezett közvetlenül Ukrajnából, míg Románián keresztül ez a szám már elérte a 697 ezret. 

Az ukrán határszakasz mellett a magyar-szerb határt emelte még ki a migráció miatt. A határvadászokat dicsérettel illette, hangsúlyozva, hogy beváltották a hozzájuk fűzött reményeket.

A belügyminiszter reagált a bizottsági elnök, Kósa Lajos megjegyzésére, jelezve, hogy Magyarországon nem lesz a (migráns)bandák között összetűzés. Pintér ezután a rendőrök fegyverhasználatáról beszélt.

Mint elmondta, volt már példa rá a határon, sőt volt olyan lövöldözés is, amelynek végkimenetele halállal végződött. De a rendőrök nem kaptak elmarasztalást, mert jogkövetően hajtottak végre mindent az eset során.

Pintér Sándor szerint az illegális migráció növekedése egyértelműen rámutatott a magyar börtönök túlzsúfoltságára, főként az embercsempészek miatt, akik a “legforgalmasabb” időszakban a rabok 10 százalékát tették ki. 

Időközben konténerbörtönt is nyitottak a túlterhelés csökkentése érdekében, de már épül egy börtön a csengeri térségben, ahová az első körben 1000 rab helyezhető el, de ez a későbbiek során még 500-al növelhetővé válik majd. 

Címlapkép:  MTI/Soós Lajos

Ez is érdekelhet

képcím

Havi 462 ezer forinttal nőtt Pintér Sándor fizetése tavaly

képcím

Egyszerre 24 kórházigazgatót mentettek fel Pintérék

képcím

Pintér bejelentette, hogy januártól biztosan jön a tanárok...