Pintér bejelentette, hogy januártól biztosan jön a tanárok béremelése

Startlap - Startlap
"Biztosan meglesz a pedagógusok 10 százalékos béremelése januártól" - mondta a belügyminiszter hétfőn, az éves meghallgatásán.

A cél a gyermekek tudásszintjének növelése, hogy versenyképesek legyenek az Európai Unió területén – jelentette ki Pintér Sándor belügyminiszter hétfőn az Országgyűlés kulturális bizottsága előtti éves meghallgatásán az MTI tudósítása szerint.

A miniszter hozzátette: ennek a célnak az elérése érdekében nélkülözhetetlen a pedagógusok társadalmi elismertségének növelése, bérük jelentős emelése differenciáltan, a teljesítmény figyelembevételével megvalósuló bérezési rendszerben. Hozzátette: mindezekre figyelemmel készült el az új pedagógus-életpályáról szóló törvény. 

 Pintér Sándor elmondta: 2024 januárjában a korábbi ígéretnek megfelelően biztosan meglesz a pedagógusok 10 százalékos béremelése.

A Telex tudósítása szerint Pintér Sándor azt is mondta, hogy a minimálbért december elsején megemelték, így kérdés, hogy a 10 százalékot mihez mérjék. Pintér a decemberi minimálbér 10 százalékát fogja támogatni, reméli, hogy ezt a költségvetés megengedi.

A lap szerint Pintér Sándor arról is beszélt a meghallgatáson, hogy sok kritika érte a Nemzeti alaptantervet, ezeket meg kell vizsgálni. A jövő év egyik fontos témája lesz az új Nemzeti alaptanterv (NAT) kidolgozása. Ennek érdekében a kormány nevelési kormánybizottságot hoz létre, amelynek vezetője a miniszterelnök lesz.

Címlapfotó: MTI/Máthé Zoltán

Ez is érdekelhet

képcím

Emelkedik a tanárok pótlékainak összege is

képcím

Havi 462 ezer forinttal nőtt Pintér Sándor fizetése tavaly

képcím

Megérkezett az Európai Bizottságtól a pedagógusok béremelését...