Kiemelt Hírek 2021. október 23.

„Péter, fájni fog, de gyere!” - Márki-Zaynak üzentek Erdélyből

Startlap Kiemelt Hírek 2021. október 23.
Most a Fideszhez kapcsolható erdélyi média egyik vezetője üzent erősebben fogalmazva a miniszterelnök-jelöltnek, aki korábban jelezte, hogy ellátogatna Székelyudvarhelyre. Heti hírösszefoglaló.

Erdélyből üzentek egy erősebbet Márki-Zay Péternek, aki Székelyudvarhelyre látogatna

MTI Fotó: Kelemen Zoltán Gergely

Az ellenzéki miniszterelnök-jelölt erdélyi utat tervez és ennek során Székelyudvarhelyre is ellátogatna. Ezzel kapcsolatban a város polgármestere a Facebookon szavaztatta meg a követőiket, aztán később valamiért eltávolította ezzel kapcsolatos posztját. A látogatással kapcsolatban Erdélyi Médiatér Egyesület egyik vezetője, Szőke László került most fókuszba, aki kissé nyers módon üzent Márki-Zay Péternek. Részletek

Emelkedik a nyugdíjkorhatár: összegyűjtötték az összes tudnivalót a 2022-es szabályokról

Gyors ütemben nő a nyugdíjkorhatár, és számos kedvezmény megszűnt, amelyeknek az oka a demográfiai adatokban keresendő. Mikor és milyen feltételekkel vonulhatunk nyugdíjba? Milyen korkedvezmények és egyéb szabályok vannak? És mi a helyzet a régió többi országában a nyugdíjkorhatárral? Erről szól ez a cikk.

Úgy emelné a minimálbért a kormány, hogy közben kiszúrjon az önkormányzatokkal

A települések egyik legfontosabb bevételén, helyi iparűzési adón keresztül tervezik kompenzálni a munkáltatókat. Mit jelent ez a gyakorlatban, és mekkora bérnövelés várható? Erről szól ez a cikk.

Márki-Zay lemondását kéri a Fidesz Hódmezővásárhelyen

A kormánypárt helyi szervezete “tiszteletben tartja”, hogy Márki-Zay az ellenzék miniszterelnök-jelöltje lett, “jó egészséget” kívánnak hozzá, és új polgármestert akarnakBővebben.

Átnevezik a Stop Gyurcsány! Stop Karácsony! petíciót 

Pontosan egyet lehet tippelni, hogy vajon mi a Fidesz új jelszava. Az előválasztás végső eredményeinek kihirdetése másnapján Kocsis Máté frakcióvezető jelentette be a kormánypropaganda további haladási irányátRészletek.

Elbukott a kormány népszavazási kérdése a Kúrián

Amennyiben nem módosítják az Alaptörvényt, a népszavazás “kizárt” – olvasható az ítéletben a kérdésről, amelyet gond nélkül fogadott el a Nemzeti Választási Bizottság. A pénteki döntés csak az első a sorban, a “gyermekvédelmi” népszavazás összes kérdését megtámadtákBővebben.

Változhatnak a válás szabályai

MTI/Vajda János

Varga Judit a minap nyújtotta be azt a salátatörvényt, amely átírná a Polgári törvénykönyvet. Az igazságügyi miniszter szerint módosítása a gyermekek érdekét szolgálja és egy nagy konfliktusforrást szüntet meg. Miről van szó? Innen kiderül.

85 ezren költöztek el Budapestről tavaly

A keleti megyékben továbbra is fogyóban van a népesség, aki pedig a fővárosban marad, inkább a külső kerületekbe költözik. De hol talált új otthonra a fővárost elhagyó több tízezer ember? Innen kiderül.

Buszokkal szállítják több helyen is a nézőket az Elkxrtuk című filmre

Több településen is ingyenesen lehet megnézni az Elkxrtuk névre keresztelt Gyurcsány-filmet, van olyan település, ahol önkormányzati buszokkal viszik majd a nézőket a moziig. Részletek

Meghalt Csíkszentmihályi Mihály

MTI Fotó: Veres Nándor

Életének 88. évében meghalt Csíkszentmihályi Mihály, a Magyar Érdemrend nagykeresztjének tulajdonosa, az MTA külső tagja – jelentették be a tudós hivatalos Facebook-oldalán. Részletek.

Keresés az oldalon