Percenként 1 milliót fizetett az Antenna Hungária azért, hogy valaki egy kanapén angolul beszéljen

Startlap - Startlap
Az állami tulajdonú műsorszóró az 5 perc angol című tévéműsort fizette meg ilyen alaposan, egy olyan céghez csurgatva a százmilliókat, amely még a műsorgyártásba ömlő közpénzeket bezsebelő kormányközeli vállalkozások között is a legtitokzatosabbak egyike. Reggeli hírösszefoglaló.

Percenként 1 milliót fizetett az Antenna Hungária azért, hogy valaki egy kanapén angolul beszéljen

Az állami tulajdonú műsorszóró, az Antenna Hungária Zrt. összesen 240 millió forintot fizetett a Magno Studio Kft.-nek, vagyis percenként nagyjából egymillióba került az 5 perc angol című tévéműsor. Az árazás nem csak a laikusok számára hangzik irreálisnak, hiszen a műsorban leginkább Szalai Nóra beszél egy kanapén. A Magno Studio a NER egyik legtitokzatosabb cégeinek egyike, a nevükhez fűződnek például a CÖF pár évvel ezelőtti közpénzből finanszírozott imázsfilmjei, amik többe kerültek, mint az Oscar-díjas Saul fia. Részletek itt.

A kormány gyorsan kiadott rendeletben oldotta meg, hogy bárhogy dönt a főváros, a Városliget beépíthető

Orbán Viktor miniszterelnök a tavalyi önkormányzati választás után azt mondta, “Magyarország kormánya nem kíván olyan fejlesztéseket végrehajtani Budapesten, amit a főváros felelős vezetői nem akarnak”. A Városligetben mégis ez történik. Bővebben.

A külügy százmilliókat fizetett egy cégnek, amelynek a koronavírustetsztjeit át sem vette

A Külgazdasági és Külügyminisztérium hírhedt, 310 milliárdos közbeszerzés nélküli nagybevásárlásának egy újabb figyelemre méltó pontjára mutattak rá. Ezúttal nem a már sokat emlegetett lélegeztetőgépekről, hanem koronavírustesztekről lesz szó: a minisztériumtól 780 ezer eurót, vagyos mintegy 280 millió forintot kapott a Pro Concept úgy, hogy a teszteket át sem vették. A céget tulajdonló Hiszem János az Orbán számára fontos azeri ügyekben tűnt fel annak idején. A külügy minden módon igyekszik megakadályozni, hogy bárki bármilyen információhoz jusson az ügyletekről. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket olvasd el.

Minden idők legfurcsább elnökjelölti vitája zajlott le Trump és Biden között

Fotó: Matthew Hatcher/Bloomberg via Getty Images

Ez volt a legrosszabb vita, amit valaha láttam. Nem is vita volt. Egy szégyen. Beszélhetünk arról, ki nyerte meg a vitát, vagy ki veszítette el a vitát, de egy biztos: az amerikai emberek veszítettek. Mert ez szörnyű volt.

Jake Tapper, a CNN műsorvezetője így kommentálta a Donald Trump amerikai elnök és demokrata kihívója, Joe Biden közötti első vitát, és egy vonatbalesetben lángoló kukához hasonlította a történteket. Videók és további részletek itt.

A Ferencváros bejutott a Bajnokok Ligája csoportkörébe

1992 óta mindösszesen kétszer sikerült magyar csapatnak bejutni, 1995-ben a Fradi, 2009-ben a Debrecen került a csoportkörbe. A Fradi a norvég Molde ellen az idegenbeli 3-3 után Budapesten 0-0-ra játszott. Minderről bővebben itt olvashatsz.

Rogánék tavaly 70 milliárdot költöttek el kormányreklámra egyetlen cégnél

Megállíthatatlanul menetel előre a siker útján Balásy Gyula cége, amely 2018 óta konkurencia nélkül gyártja a kormányzati reklámokat és propagandaanyagokat. A 2013-ban még kevesebb mint egymilliós eredménnyel záró vállalkozás ma már a kőkemény milliárdok világában mozog, és bevételük megint elképesztő mértékben nőt. Bővebben.

Hasítanak a KESMA-lapok, az újságírók nem kapnak fizetésemelést

A KSH tavaly 11 százalékos bérnövekedést is mért, de nem a kormánypárti újságíróknál: míg a Közép-Európai Sajtó és Média Alapítvány tulajdonában lévő MediaWorks Zrt. milliárdokkal növelte a nyereségét, a bérezések stagnáltak. A profitnövekedés mellet a KESMA hitelei is szaporodtak. Mindez, néhány egyéb izgalmas részlettel együtt a cég éves beszámolójából derült ki, amelyet ebben a cikkben ismertetnek. 

Hiába öntjük eszeveszetten a pénzt a sportra, a koszorúér-betegségek még mindig a magyarokat szeretik megölni a leginkább

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

A 2017-es adatok szerint koszorúér-betegségek okozta halálesetekben egyedül egyetlen európai uniós ország volt képes beelőzni Magyarországot, miközben a sportcélokra való költésben abszolút győzelmet arattunk. Íme a statisztikák.

Egymás után érnek minket a ciklonok

A hét közepén egy hideg légörvény okoz borongós időt, majd szombaton nyugat felől egy újabb ciklon érkezik viharos széllel és esővel. A következő napok részletes időjárás-előrejelzését itt találod.

Ez is érdekelhet

képcím

Putyin, Biden és számos európai vezető reagált a Fico elleni...

képcím

Hadházy: "Titokban" kihallgatták Rogán Antalt

képcím

Magyar Péter országjárásra indul, és újabb tüntetést...