Kiemelt Hírek 2020. december 11.

Péntekre már megérkezhet a nyugdíjasok postaládájába egy fontos küldemény

Startlap Kiemelt Hírek 2020. december 11.
A koronavírus elleni vakcinát érintő regisztrációról van szó, amelyet mindenkinek fokozottan érdemes figyelemmel kísérnie. Esti hírösszefoglaló.

Péntekre már megérkezhet a nyugdíjasok postaládájába egy fontos küldemény

A koronavírus elleni vakcinát érintő regisztrációról van szó, amelyet mindenkinek fokozottan érdemes figyelemmel kísérnie. További információk ebben a cikkben.

Szombattól felfüggesztik az idősek vásárlási sávját

A döntéssel a karácsonyi tumultust szeretnék csökkenteni. Mit jelent majd ez a gyakorlatban, és meddig érvényes az új vásárlási rend? Erről szól ez a cikk.

Kubatov szerint ha Orbán tárgyal Trianonban, Magyarországhoz csatolhatta volna az antantországok felét

A Fidesz-alelnök és pártigazgató megvillantotta történészi oldalát, miközben a nagy nehezen tető alá hozott EU-s költségvetési megállapodás hazai sikereit méltatta. Íme.

A Néppárt jövő heti frakcióülésén tárgyalják Deutsch Tamás kizárását

Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Osztrák lapértesülés szerint az ülésen már a teljes Fidesz-delegáció kizárása is napirendre kerülhet. Minderről bővebben itt olvashatsz.

Vigyázat: A Nébih visszahívott két szennyezett olajat, amelyek károsíthatják az egészségedet

Az érintett termékek hosszú távú fogyasztása hozzájárulhat a daganatos megbetegedések kialakulásához. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) arra kéri a vásárlókat, hogy a termékeket semmiképp se használják fel. Részletek itt.

Beindult a szaloncukor-leárazás, de van egy aggasztó hírünk is: mutatjuk a legjobb árakat, idén érdemes lesz nagyon sietni

Egyelőre széles kínálat áll rendelkezésre a boltokban szaloncukorból, és már kedvezményes árak is megjelentek. Ugyanakkor ez az idillikus állapot nem fog sokáig tartani: ebben az évben hiánycikk lehet a szaloncukorErre a linkre kattintva megnézheted, hogy a legnépszerűbb üzletláncok (pl. Tesco, Reál, Lidl) milyen akciókkal készültek, ide kattintva pedig a csökkent kínálatról olvashatsz.

Egy aszteroidát kibírtak, de az embert már nem: több tucat faj ismét hivatalosan is kihalt

A Természetvédelmi Világszövetség (IUCN) közzétette a veszélyeztetett állatokat osztályozó friss vörös listát. A szervezet roppant óvatos a kihalttá nyilvánítással, amelynek nyomós oka van, de egyben azzal a következménnyel jár, hogy jelentősen alábecsülhetjük az örökre eltűnt taxonok számát. Hogy valami jót is mondjunk, sajnos sokat nem lehet, de azért az új listán egy pozitív változás is szerepel. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket olvasd el.

Máté Gábor: Nagyon rossz előérzetem van

A Kossuth-díjas rendező szerint, aki nemrégiben újabb öt évre megkapta a Katona József Színház direktori posztját, szakmáját átverték, és az új színháztörvény  nem vizsgázott fényesen a vidéki igazgatóválasztások során. A Színház- és Filmművészeti Egyetemről való felmondását nem érzi meghátrálásnak, az osztályával folyamatosan tartja a kapcsolatot, de ő kollégáihoz képest könnyebb helyzetben volt. Erre a linkre kattintva egy interjút olvashatsz Máté Gáborral a színházi élet mostani, turbulens időszakáról.

Mérföldkő: Az abortusz legalizálása mellett szavazott az argentin parlament

Maratoni vita előzte meg, és nagyon szoros eredménnyel, de végül az abortusz engedélyezéséről döntöttek Buenos Airesben. Minden évben argentin nők tízezrei kórházba kerülnek, több tucat várandós nő pedig belehal az illegális abortuszokba. A parlament épülete előtt az ellenzők és a támogatók egyaránt tömegesen szurkoltak, egyelőre azonban még egyik tábor sem lélegezhet fel. Bővebben.

Rejtélyes üzenet jelent meg Erzsébet királynő Twitterén, gyorsan törölték

Fotó: Yui Mok/PA Images via Getty Images

A bejegyzés nagyon rövid ideig volt kint II. Erzsébet királynő és Fülöp herceg hivatalos Twitter-oldalán (The Royal Family) – a királyi család népszerűségét mutatja, hogy így is ezres nagyságrendben kapott lájkokat, mielőtt eltávolították a különös kiírást. De természetesen készült képernyőfotó, így ebben a cikkben te is megnézheted, milyen furcsaságot posztolt a királyi pár.

Keresés az oldalon