Kiemelt Hírek 2021. február 10.

Péntek 10 órától vörös kódot léptetnek életbe Magyarországon

Startlap Kiemelt Hírek 2021. február 10.
Az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) szociális ügyekért felelős államtitkára jelentette be szerdán Budapesten. Esti hírösszefoglaló.

Pénteken vörös kódot léptetnek életbe idehaza

A várható rendkívüli hideg időre tekintettel vörös kód jelzés lép életbe péntek délelőtt tíz órától, és ennek megfelelően adott esetben fogadniuk kell a hajléktalan embereket a nem a számukra fenntartott bentlakásos szociális intézményeknek is. Részletek

Koronavírus-vakcina: kiderült milyet is szeretnének inkább a fővárosi fideszes választók

Fotó: Getty Images

A Medián és a 21 Kutatóközpont által január végén készített 1000 fős fővárosi felmérés szerint a budapestiek körében az országos átlagnál valamivel nagyobb az oltási hajlandóság. A közvélemény kutatásból az is kiderült, milyen vakcinát részesítenének előnyben a fővárosi fideszes választók – íme!

Fucsovics Márton legyőzte a háromszoros Grand Slam-bajnok Stan Wawrinkát

Fucsovics Márton fordulatos mérkőzésen, döntő szett tie-breakben győzte le a háromszoros Grand Slam-bajnok Stan Wawrinkát, így bejutott az Australian Open harmadik körébe. A meccsről és Wawrinka méltató szavairól itt tudhatsz meg többet. 

Koronavírus: nyitott szívműtétre eszméletlenül sokat kell vári

Átlagosan 5-10-szeresére nőtt a várakozási idő a tervezett műtéteknél, miután a koronavírus-járvány miatt 3 hónapja csak sürgős operációkat végezhetik el a kórházakban. Részletek

Karácsony nem találja azt a 15 ezer embert, akikkel Orbánék egyeztettek

Tárgyalásra szólította fel Karácsony Gergely főpolgármester Orbán Viktor miniszterelnököt a Helyreállítási és Rezilinciaépítési Eszköz (RFF) ügyében, a közösségi oldalán is közzétett nyilvános levélben. Bővebben.

Egy hétig ingyenesen nézhető a Barta Tamás-film, amit le akarnak tiltatni

Barta Tamás 1982. február 16-án halt meg Los Angelesben, a saját házában, máig tisztázatlan körülmények között. Halálának 39. évfordulója alkalmából a róla készült filmet ingyen lehet megtekinteni a Youtube-on. Részletek

Változik a motoros jogosítványszerzés Magyarországon

2021. március elsejétől már megújult vizsgakövetelményekkel szerezhetnek jogosítványt a magyar motorosok. A vonatkozó lényegi részek innen érhetőek el. 

Búcsút intettek a Gundelnak, már más főz a Miniszterelnökségnek

Tavaly decemberben a Gundel Étterem és a Miniszterelnökség közös megegyezéssel felbontotta a Karmelita menza üzemeltetésére kötött szerződést. Viszont lehet, hogy jobban járt a miniszterelnök, mert olyan séfek főznek jelenleg már, akik a szakácsolimpián is remekült helytálltak. Részletek

Bűnügyi nyomozás indul Donald Trump ellen

Fotó: Win McNamee/Getty Images

A vizsgálat tárgya az a januári telefonhívás, amelynek során Trump az elnökválasztás eredményének megváltoztatását követelte egy főtisztviselőtől. Bővebben.

Két kukás mentett meg egy 10 éves elrabolt kislányt Louisianában

Hősként ünneplik az amerikai Louisiana államban azt a két kukást, akik megmentettek egy kislányt, akit az otthonából raboltak el. A krimibe illő sztori innen érhető el. 

Keresés az oldalon