Kiemelt Hírek 2018. július 13.

Pelenkás óriás Trump Londonban; bikafuttatás Pamplonában; kiégett autók Ciszjordániában – ezek voltak a nap képei

Startlap Kiemelt Hírek 2018. július 13.
Válogatásunk a nap legizgalmasabb fotóiból.

Donald Trump angliai látogatása kiverte a biztosítékot

Ha esetleg valaki nem tudott volna róla Londonban, az is hamar szembesült vele, hogy Donald Trump, az Egyesült Államok elnöke látogatást tesz Anglia fővárosában.

Az elnök pénteken Theresa May miniszterelnökkel tárgyalt, ám érkezését sokan nem nézték jó szemmel, amelyet a tüntetések bizonyítanak.

A leglátványosabbra kétségkívül a 6 méter magas lufi sikerült, amely csecsemőként, pelenkában, telefonnal a kezében ábrázolja az amerikai elnököt. Nem mellesleg a Trump Baby 30 méterrel a parlament fölé emelkedett.

Fotó: MTI/EPA/Bloomberg/Chris Ratcliffe/pool
Fotó: MTI/EPA/Bloomberg/Chris Ratcliffe/pool
Fotó: MTI/EPA/Bloomberg/Chris Ratcliffe/pool
Fotó: MTI/AP/Matt Dunham

Elszabadultak a bikák Spanyolországban

Kis híján tragédiába fulladt a pamplonai bikafuttatás a spanyol városban. Többen is súlyos sérülést szenvedtek, volt, akit a karján szúrt meg a bika, volt, akire rátaposott, volt, akit hosszú szakaszon húzott maga után, de olyan is akadt, akit kartöréssel szállítottak kórházba. Összesen nagyjából 30 embert kellett ellátni különféle sérülésekkel.

Úgy tűnik, a spanyolok nem tanultak a székely közmondásból, mely szerint a medve nem játék. Márpedig, ha a medve nem az, akkor a bika sem.

Fotó: MTI/EPA/Rodrigo Jiménez
Fotó: MTI/EPA/J. P. Urdiroz
Fotó: MTI/EPA/Rodrigo Jiménez

Boldog francia szurkolók

Ha valamire nehéz jegyet szerezni, az a világbajnoki döntő. Ezúttal sincs ez másként, a moszkvai Luzsnyiki Stadionba szinte képtelenség belépőt kiváltani, így a horvát és a francia szurkolók óriási csatát vívnak azért, hogy bejussanak a vasárnapi fináléra.

Volt, akinek sikerült…

Fotó: MTI/EPA/Makszim Sipenkov

Autók égtek ki az izraeli-palesztin konfliktusban

Számos kiégett roncsot lehetett látni Orefben, a ciszjordániai Náblusz melletti faluban. A helyiek szerint izraeli telepesek gyújtogattak az éjszaka folyamán.

Fotó: MTI/EPA/Alaa Badarneh
Fotó: MTI/EPA/Alaa Badarneh
Fotó: MTI/EPA/Alaa Badarneh

Szép tájakon tekernek a cél felé

Javában zajlik a 105. Tour de France profi országúti kerékpáros verseny. A versenyzők a hetedik szakasznál tartanak, amely Fougéres és Chartres között 231 kilométeren megy.

Fotó: MTI/EPA/Yoan Valat
Fotó: MTI/EPA/Yoan Valat
Fotó: MTI/AP/Christophe Ena
Fotó: MTI/AP/Christophe Ena

Keresés az oldalon