Párton belül szerveződik a Jobbik belső ellenzéke

Egyelőre nem szakad ketté a párt. A belső platformhoz többek között Dúró Dóra és Novák Előd is csatlakozni fog.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2018-05-22 12:32

Toroczkai László - Fotó: Facebook

Toroczkai László ma sajtótájékoztatón jelentette be, hogy – egyelőre a párton belül – önálló szervezeti formát ölt a Jobbik belső ellenzéke. Toroczkai, aki a Jobbik múlt szombati kongresszusán szoros versenyben maradt alul az elnökségért vívott versenyben a posztot megszerző Sneider Tamással szemben, szövetségeseivel önálló platformot tervez alakítani, számolt be a 24.

A platformnak tagja lenne hét, jelenleg hivatalban lévő polgármester is – ez az összes jobbikos polgármester mintegy felét jelenti. A politikus elmondása szerint az alakulatban “polgármesterek, középvezetők, önkormányzati vezetők” szövetkeznek, és több országgyűlési képviselő is fog hozzájuk csatlakozni, így előreláthatóan Dúró Dóra és Novák Előd is.

Marad-e a Jobbikban Toroczkai László? A politikus sajtótájékoztatóján vagyunk.

Közzétette: 24.hu – 2018. május 22.

Toroczkai jelezte azt is, hogy céljuk még az önkormányzati választások előtt tisztázni a Jobbik irányvonalát. Toroczkai szerint a platform célja, hogy a Jobbikot visszavezesse az “alapító okiratában lefektetett szellemiséghez”, és a párt a “magyarság számára fontos nemzetstratégiai kérdéseket újra elővegye”. A politikus a migráció, a kivándorlás, a magyar-cigány együttélés, és a trianoni békeszerződés (illetve a határon túli magyarok helyzete) témáját említette, ugyanakkor hozzátette azt is, hogy mesterségesnek tartja a párt kapcsán emlegetett radikális-néppárti szembeállítást.

Platform eddig nem volt a Jobbikban, és a kérdéskört egyáltalán nem is szabályozza a párt jelenlegi alapító okirata, úgyhogy a labda most a kongresszusi többség támogatását bíró elnökség térfelén pattog: engedik-e a platformot, vagy megpróbálnak keresztbetenni Toroczkaiéknak. A politikus a sajtótájékoztatóról üzent: utóbbi esetben az elnökség a pártszakadást kockáztatja. Az ásotthalmi polgármester Toroczkai az általa vezetett településén június 23-ára hirdette meg a platform zászlóbontó gyűlését, ahova több ezer szimpatizánst várnak.

Mai nap hírei

Kétszázezer forintot kell fizetnie annak, akinek nincs negatív koronavírus tesztje

metropol.hu7 órája

Legutóbb Gyurcsány kormánya csinált ekkora hiányt, mint most Orbáné

168ora.hu10 órája

Szabadon garázdálkodnak a vaddisznók Somogyban – már milliós a kár

agroinform.hu11 órája

Ricky Martin kissé mellényúlt új külsejével: de férje imádja az átalakulást

joy.hu13 órája

A magyar a vakcina mögött: Karikó Katalin, akinek a nevét az egész világ megismerte

unilife.hu17 órája

Rendkívüli bejelentést tett Szijjártó Péter a vakcinákról

demokrata.hu18 órája

Brókerbotrány: nincsen felelőssége az államnak

tozsdeforum.hu18 órája

Az Alaptörvény szerinti tulajdonhoz való jogot sérti

transpack.hu19 órája