Parragh László szerint "kissé erőteljesre" sikerült a kata-törvény szigorítása

Startlap - Startlap
A Kossuth téren tüntetnek a rendkívüli tempóban elfogadni készült, a katázást gyakorlatilag halálra ítélő törvényjavaslat ellen. Délelőtti hírösszefoglaló.

Parragh László szerint “kissé erőteljesre” sikerült a kata-törvény szigorítása

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke kizártnak tartja, hogy a törvényjavaslatot enyhítenék, közölte ugyanakkor, “nem dolga minősíteni a politikai akaratot”. Parragh László kommentárja a kisadózó vállalkozások tételes adóját érintő kormányzati módosításról itt olvasható.

Mindeközben a Fidesz-kormány történetében is szélsebesen átnyomni tervezett törvény ellen, amely ráadásul alig másfél hónapot ad a vállalkozóknak az új helyzetre való felkészülésre, már délelőtt tüntetnek a Parlament előtt. Az új kata-törvényről és a demonstrációról ebből a cikkből tájékozódhatsz.

Az új jogállamisági jelentés szerzője Magyarországról: “Eegyre inkább az oroszországi helyzetre kezd hasonlítani”

Gwendoline Delbos-Corfield francia zöldpárti EP-képviselője kijelentette,

mindenki számára elég világos, hogy az uniós források mekkora része kerül a miniszterelnök környezetéhez.

Varga Juditról úgy fogalmazott, “abban nagyon jó, hogy undok dolgokat mondjon”, de “találkozni nincs ideje”, és jelezte, mára “a szomszédos országokban is gyanakvással figyelik” Orbán Viktor politikáját. Bővebben.

Felülírták a közmunka-törvényt

MTI Fotó: Kovács Tamás

Az Orbán Viktor szignójával megjelent rendelet értelmében meghosszabbítják a közfoglalkoztatási jogviszony időtartamát, ezenkívül további hét milliárd forintot pumpálnak a Start-munkaprogramba. A módosítás indoka az orosz-ukrán háború. Részletek.

A magyar kormány és Norvégia fontos megállapodása szűnhet meg 

Megjelent egy kormányhatározat Orbán Viktortól a Magyar Közlönyben, amely a Norvég Alapról, illetve “a beruházások ösztönzéséről és kölcsönös védelméről szóló megállapodásról” szól. Az Orbán-kormány nyolc évvel ezelőtt szerette volna ellenőrzése alá vonni a civileknek járó pénz elosztását, a komoly összegről szóló támogatást ezért inkább megvonták a magyar szervezetektől. Bővebben.

Rókusfalvy Pált nevezte ki kormánybiztosnak Orbán Viktor

Ha ismerősen cseng a név, az nem véletlen: Rókusfalvy Pál a Danubius Rádió műsorvezetője volt egykoron, aztán belépett a Fideszbe, és most Gulyás Gergely irányítása alatt fog dolgozni kormányzati marketingstratégián. Részletek.

Egymillió katonával foglalná vissza a déli területeket Ukrajna

Volodimir Zelenszkij nyugati fegyverekkel felszerelt katonai csapat összegyűjtésére kért terveket; az Európai Bizottság belügyi biztosa hétfőn megbecsülte, hány menekült érkezett Európába, az is kiderült azonban, hogy rengetegen visszatértek hazájukba; már 34 halálos áldozata van a Csasziv Jar városának lakónegyedeit ért rakétatámadásnak; a Fehér Ház értesülései szerint Irán harci drónok százait szállítaná Putyinnak. Az orosz-ukrán háború eseményei percről percre.

Nyilatkozott az óriáskerékről kizuhant balatoni fesztiválózó: “A legjobbakat kihozzuk belőle”

MTI/Lakatos Péter

A fiatal férfi két héttel ezelőtt, a Balaton Soundon esett ki az óriáskerékből, súlyos sérüléseket szenvedett, és gerincműtéten esett át. Videó.

A Cannes-i Filmfesztivál szervezői követelik a letartóztatott iráni filmrendezők azonnali szabadon engedését

Mohammad Rasoulofot és Musztafa Al-Ahmadot pénteken vették őrizetbe és ismeretlen helyen börtönbe zárták, miután az iráni civileket érő erőszak ellen tüntettek, Dzsafar Panahit hétfőnTeheránban tartóztatták le. A három művész egyikét már korábban bebörtönözték és munkájától eltiltották, Rasoulof és Panahi többszörösen díjazott rendezők. A cannes-i filmesek szokatlanul feszült hangulatú közleményt adtak ki, amelyben szó szerint “követelik” a három férfi elengedését. Az ügyről erre a linkre kattintva olvashatsz.

Megkezdődött a melegedés, mindjárt itt a kánikula

Vége a hűvös időjárásnak, szerdától a csúcshőmérséklet ismét egyre több helyen haladja meg a 30 fokot. A következő napok időjárás-előrejelzése itt nézegethető.

(Címlapkép: MTI/Koszticsák Szilárd)

Ez is érdekelhet

képcím

Lezárták az Üllői utat az autósok elől - tanárok, diákok,...

képcím

Sztrájkolnak a tanárok, országszerte diákok, szülők...

képcím

Kiszámolták, hány forintot jelenthet a nyugdíjasoknak Orbán...