Palkovics László is áron alul bérel lakást a Várnegyedben

Startlap - Startlap
A miniszter alig a tizedét fizeti az albérletpiaci árnak.

A budai Várnegyedben található Táncsics Mihály utcában, egy patinás műemléképületben bérel meglehetősen olcsón önkormányzati lakást Palkovics László innovációs és technológiai miniszter – derítette ki a 24.hu.

Le is fotózták

Az ingatlan kaputelefonján kint is van a miniszter neve és több jel utal arra, hogy a vagyonnyilatkozatában szereplő kecskeméti ház helyett Palkovics a Várnegyedben lakik életvitelszerűen. A portál fotósa képet is készített a vélhetőleg edzés után hazatérő Palkovicsról.

2013 óta itt lakik

A 24. hu ezt követően kérdéseket küldött a miniszternek, egyebek mellett arról érdeklődve, mióta lakik a Táncsics utcai lakásban és mekkora bérleti díjat fizet érte. Palkovics László nevében az Innovációs és Technológiai Minisztérium sajtóosztálya válaszolt. Közölték, hogy Palkovics lakáscserével jutott hozzá az önkormányzati lakás bérleti jogához 2013-ban, vagyis még az előtt, hogy felsőoktatási államtitkárrá nevezték ki.  A 63 négyzetméteres ingatlanért az önkormányzat által megállapított úgynevezett költségelvű bérleti díjat fizeti a miniszter, ám a tárca a pontos összeget nem közölte.

Kirívóan alacsony bérleti díj

A Budavári Önkormányzat lakásrendelete alapján kiszámítható, hogy négyzetméterenként 510 forintot fizethet Palkovics, így a lakás bérleti díja így alig több mint 32 ezer forintra jön ki havonta.

Ez az összeg azért is kirívóan alacsony, mert az egyik legnagyobb ingatlanportál adati szerint a környéken a hasonló méretű lakásokért piaci alapon akár ennek a tízszeresét is elkérhetik. A szomszéd utcában például egy 67 négyzetméteres lakást 350 ezer forintos bérleti díjjal kínálnak kiadásra.

Ez is érdekelhet

képcím

Városháza-ügy: Karácsonynak elege lett, fel tett mindent a netre

képcím

Kettős nyugdíjveszedelem fenyegeti jövőre a katásokat

képcím

Kamugyógyszerekre figyelmeztet a magyar patikus