Kiemelt Hírek 2020. február 10.

Oscar-gála: ilyen szenvedélyes beszédet ritkán hallani

Startlap Kiemelt Hírek 2020. február 10.
Történelmi siker született az Oscar-gálán. Íme, a nyertesek listája és egy rendkívül fontos felszólalás. Hírösszefoglaló.

A fiatalok és a kemény beszólások elhozták az Oscarnak a vérfrissítést, amire szüksége volt

Sokkal érdekesebb volt az Oscar-gála, mint megszoktuk, Eminem pedig épp úgy történelmet írt, mint Dél-Korea. A győztesek listáját itt találod. Ha pedig a gála legjelentősebb beszédére is kíváncsi vagy, a friss Oscar-díjas Joaquin Phoenix szenvedélyes felszólalását mindenképp olvasd el, ezen a linken érhető el.

Brutális módon végzett két fiával a tatabányai családirtó

Döbbenetes családi tragédia történt pénteken Tatabányán. Egy férfi halálra verte 9 és 7 éves gyermekét, majd önmagával is végzett. Most újabb megrázó részletek derültek ki a szörnyű családi tragédiáról. Minderről ez a cikk számol be.

100 km/órás szél, zivatar – térképen a riasztás

Viharos szélre kell számítani, sokfelé lehet eső, zápor. A katasztrófavédelem is külön felhívta a figyelmet rá, hogy a Ciara nevű viharciklon Magyarország fölé is megérkezett. Az alábbi cikkben térképeken követhetjük nyomon a vihar vonulását.

Vasárnap volt a koronavírus-járvány eddigi leghalálosabb napja

Az új koronavírussal fertőzöttek elkülönítőjébe visznek egy beteget a Hupej tartománybeli Vuhan egyik kórházában 2020. február 6-án. (MTI/EPA/FeatureChina/Jüan Cseng)

908-ra nőtt a koronavírus okozta betegség halálos áldozatainak a száma Kínában. A járvánnyal kapcsolatos legfrissebb fejleményekről ez a cikk számol be.

Amit az egészségügyben extraprofitnak mond a kormány, azért a NER le sem hajol

A multik profitéhségében találta meg nemrég a miniszterelnök a kórházak eladósodásának fő okát. A multik számai alapján azonban egyáltalán nem látszik, hogy kiemelkedő nyereséget érnének el. Ha érdekelnek a valós adatok, ide kattints.

Az extra magas nyugdíjak nem nyugdíjak

Az “extra magas nyugdíjak” nem nyugdíjak – ezzel a felütéssel kezdte a 24.hu-nak írt levelét Gerencsér László, a közgazdaságtudomány kandidátusa. A legutóbbi ismert adatok szerint Magyarországon tavaly nyáron 23-an kaptak 1 és 2 millió forint közötti nyugdíjat, 9-en pedig kétmillió forint felettit. Ha érdekel, mi az alapja annak, hogy ezeket az ellátásokat is nyugdíjnak nevezik, olvasd el ezt a cikket.

Jókora hitelből vette meg Tiborcz István Mészárosék ötcsillagos szállodáját

A tulajdonosszerzést még tavaly novemberben jelentette be a Tiborcz István tulajdonában lévő BDPST Zrt. Most kiderült, az MFB nyújtott hitelt a tranzakció megvalósításához. Ha érdekel, mekkora összegről van szó pontosan, és hogy miért érhette meg az üzlet Tiborcznak, olvasd el ezt a cikkket.

Nem fél a magyar az influenzától

Több mint egymillió ember térítésmentesen kaphatná meg az influenza elleni védőoltást, mégsem jelentkeznek a háziorvosoknál a vakcináért. Pedig a jelzések szerint hétről hétre nő a betegek száma, és egyre terjed a járvány.

990 forintos literáron is tankolható Magyarországon benzin

iStock

Ha kíváncsi vagy, hol kapható és milyen autókba való a méregdrága üzemanyag, erre a linkre kattints.

Délután akár az ég is megdördülhet

Egy fentebbi cikkben térképeken követhetjük nyomon a Ciara nevű viharciklon útvonalát, a következő napok részletes időjárás-előrejelzését pedig itt találod.

Keresés az oldalon