Kiemelt Hírek 2018. július 22.

Örök kérdés: a nő vagy férfi fizet az első randin?

Startlap Kiemelt Hírek 2018. július 22.
Mutatjuk mit válaszolt kétezer nő egy felmérés során.

A klasszikus értékrenddel megáldott férfiak automatikusan nyúlnak a pénztárcájukhoz, amikor egy hölgyet randira hívnak, azonban nem biztos, hogy mindkét fél számára ilyen egyértelmű ez a dolog.

Kétezer, 18 és 30 év közötti nőt kérdezett meg a Badoo nevű társkereső oldal a randevúzási szokásokról, többek között arra is kitértek, hogy szerintük kinek illene rendeznie a számlát az első találkozójuk végén – olvasható a femina.hu-n.

A válasz egyébként meglepő volt, a hölgyek 65 százaléka állította azt, hogy inkább maguk szeretik kifizetni a fogyasztást. Mellette az is kiderült, számukra az sem zavaró, hogy ők tegyék meg az első lépést az ismerkedés során: a kérdőívet kitöltők 74 százaléka azt jelezte, hogy imád kezdeményezni, s nem várja meg, míg egy pasi megkeresi őt.

Természetesen ez nem azt jelenti, hogy a nemi szerepek teljesen felborultak volna, a férfiak továbbra is kezdeményeznek, és az esetek nagy százalékában betartják az alapvető gesztusokat, de egyértelműen látható, hogy a hölgyek sokkal határozottabbak, magabiztosabbak és függetlenebbek lettek, így jó érzés számukra, ha nem a férfi rendezi helyettük a számlát.

Keresés az oldalon