Kiemelt Hírek 2019. május 13.

Óriási a botrány: pedofil papokat szembesítettek azokkal, akiket bántalmaztak

Startlap Kiemelt Hírek 2019. május 13.
Gond volt a sürgősségi ellátással, óriási vagyon halmozódott fel a NER-milliárdosainak kezében, félreértések az szja-bevallás körül. Hírösszefoglaló.

Pedofil papokat szembesítettek egykori áldozataikkal

Szombaton került ki a YouTube-ra, de hétfőre már több, mint hatmilliószor nézték meg azt a lengyel dokumentumfilmet, amelyben olyan rejtett kamerás felvételek láthatóak, ahol egykori áldozatok keresték fel a zaklató pedofil papokat, szembesítve őket cselekedeteikkel.

A Csak ne mondd el senkinek címet viselő alkotásról, és annak megrendítő hatásáról itt tudhatsz meg többet.

Gond volt a sürgősségi ellátásban hétvégén

Kásler Miklós néhány nappal ezelőtt úgy nyilatkozott, hogy a sürgősségi ellátás problémáit megoldották, sőt az ügy le is került a napirendről. Ehhez képest úgy tűnik, csütörtök óta a négy fővárosi sürgősségi centrum közül  a Péterfy baleseti intézete működött kielégítően, így a hétvégén már csak ők tudtak fogadni súlyos, sokszorosan sérült beteget.

Az, hogy a Honvédkórház vagy a Dél-Pesti Centrum kórház Merényi úton működő traumatológiája miért nem volt már képes sokszorosan sérült betegeket fogadni, innen tudhatod meg.

Soha nem látott vagyont halmoztak fel a NER-milliárdosai

MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Már-már hihetetlen, hogy milyen tulajdonnal rendelkeznek olyan üzletemberek, akik egy évtizeddel ezelőtt még a százas lista környékén sem jártak. A 24.hu összehasonlította 2009 és 2019 leggazdagabbjait, sőt utóbbiakat még a Horty-korszak arisztokrata mágnásaival is egybevetetteaz itt olvasható eredmény több, mint megdöbbentő lett.

Biztonsági őr tette ki a waldorfos tanítónőt

Egy hete derült ki, hogy az összes pedagógus felmondott a Mihály Kertje Kecskeméti Waldorf Óvoda és Iskolában a tanév végével. Most kiderült, hogy négy éve volt már egy hasonló eset, melynek során szintén jó páran hagyták el az intézményt. Különös módon az akkori indokok sokban egyeznek a mostaniakkal.

Stadionra, sportcsarnokra még futotta, de az iskolaudvar térkövezésére már a szülőktől kértek pénzt Kisvárdán

A Népszava úgy tudja, szülőktől kértek adományt egy tanintézményben, annak udvari burkolatához a szabolcsi városban. Nem is akármilyen módon kezelték mindezt, úgynevezett térkőjegyeket vásárolhattak az adakozók.

Van pár félreértés az szja-bevallás körül

Alig néhány nap van már csak hátra a 2018. évi bevallások elkészítéséhez, hiszen pontosan 2019. május 20-ig kell leadni azokat. Egyre népszerűbb az online forma, azonban a felmérések szerint az ezt alkalmazók harmadának kellett változtatnia a benne adatokon. Bárhogyan is nyújtjuk be, mindenképpen érdemes még a legutolsó pillanatban is tájékozódni az igénybe vehető adókedvezményekről.

Bekeményítettek a fagyosszentek: az ország nagy részében riasztást adtak ki

Fotó: iStock

Jön a vihar, érkezik az eső, minden az őszt idézi így május közepén. Sajnos pár napig nem szabadulunk meg az évszakhoz képest szemtelenebb időtől, ezért nagyobb kirándulást ne is tervezzünk a szabadba.

Hogy merre is kell fokozottabban ügyelnünk, milyen területekre adtak ki riasztást, az ide kattintva kiderül.

Keresés az oldalon