Orbán minél tovább fenntartaná az árstopot, kizárta a megszorításokat

Startlap - Startlap
Orbán Viktor azonnali tűzszünetet javasolt Putyinnak; a miniszterelnök hangsúlyozta: az unión és a NATO-n belül képzelik el a jövőt.

Ez minden idők legjobb választási eredménye” – kezdte nemzetközi sajtótájékoztatóját Orbán Viktor csütörtökön. A miniszterelnök úgy fogalmazott, “visszamentünk egészen a rendszerváltásig, azt találtam, hogy soha egyetlen párt sem kapott ennyi szavazatot.” Orbán saját, rövid elemzése szerint három oka van a vasárnapi választási sikernek. Az elsőnek azt nevezte, hogy a magyarok békét akarnak, és szerinte a választók arra szavaztak, aki nagyobb garanciát jelent a békére. A második okként azt jelölte meg, hogy Magyarország egy sikeres ország – felsorolta, hogy pontosan mit ért ezek alatt: gazdasági növekedés, alacsony munkanélküliség, magas családtámogatási arány, adócsökkentések -,  a harmadik ok pedig szerinte, hogy az ellenzék csak a  „hatalomért koalíció” volt, ezt pedig tiszteletlenségnek tartja a választókkal szemben. 

Orbán Viktor hangsúlyozta, hogy továbbra is az Európai Unión és a NATO-n belül képzelik el Magyarország jövőjét. Hozzátette, a mainál jóval erősebb hadsereget akarnak építeni.

Azonnali tűzszünetet javasolt Orbán Putyinnak

A miniszterelnök a tájékoztatón úgy fogalmazott, javasolta Vlagyimir Putyinnak telefonon, hogy azonnal vezessen be tűzszünetet, mert erre van szükség.  Orbán támogatja, hogy Budapesten tartsanak egy megbeszélést ennek érdekében, hozzátette: nem egy béketárgyalásról lenne szó, hanem egy azonnali tűzszünetről szóló megállapodás kell.  A válasz pozitív volt, de azt mondta az orosz elnök, hogy ennek feltételei vannak, erről pedig neki kell megállapodnia az ukrán elnökkel.

  • Magyarországnak gondot jelent-e, hogy rubelben fizessen a gázért?
  • Folytatódhat-e a paksi bővítés a miniszterelnök szerint?
  • Meddig lehet fenntartható a benzinárstop, a rezsicsökkentés, a további árkorlátozó intézkedések?
  • Kizárható-e az, hogy lesznek megszorítások Magyarországon?

A kérdésekre a válasz és további részletek itt, a percről percre tudósításban.

Címlapkép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Ez is érdekelhet

képcím

Ez volt Orbán első fizetett munkája - A hét legfontosabb hírei...

képcím

Magyar Péter máris veri Orbánt és a Megafont a Facebookon

képcím

Magyar milliárdokból, titokban finanszírozták az Euronews...