Orbán Viktor videóval jelentkezett: "A gáz az árulás"

Startlap - Startlap
Miközben Ferenc pápa Ukrajnát helyezte az első helyre húsvéti beszédében, a magyar miniszterelnök a sonka elkészítéséhez adott gasztrotippeket vasárnap. Esti hírösszefoglaló.

Orbán Viktor videóval jelentkezett: “A gáz az árulás”

Comb vagy kötözött?; babér vagy boróka?; fehérbors vagy feketebors?; fatüzelés vagy gáztüzelés?; kiáztatás vagy azonnali főzés? – veszi sorra és válaszolja meg az alapkérdéseket a miniszterelnök a közösségi oldalára feltöltött Húsvéti kérdések és válaszok című videójában, amit itt nézhetsz meg.

Nem adták Mariupolt, Oroszország most kiktatná az ellenállókat

A Nexta szerint az oroszok elraboltak egy gyereket; Von der Leyen sürgeti az Ukrajnába tartó fegyverszállítmányokat; a NATO-ba készülő finnek nem pánikolnak. Az orosz-ukrán háború hírei percről percre itt.

Ferenc pápa: A béke mindenki elsőrendű felelőssége

RICCARDO DE LUCA / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP

Ukrajnát helyezte az első helyre a világban békét sürgető húsvéti beszédében Ferenc pápa, aki két év pandémia után először hívők tízezrei előtt szólt a Szent Péter-bazilika lodzsájáról vasárnap délben. Részletek.

Önálló egészségügyi minisztériumot követel a szocialista EP-képviselő

A választásokon elbukott egyesült ellenzék egyik fő ígéretét kérné számon az új Orbán-kormányon Ujhelyi István. A szocialista európai parlamenti képviselő főbb érveit ebben a cikkben sorolják fel.

A mentők keddtől beszüntetik a covidos PCR-tesztelést

Az Országos Kórházi Főigazgatóság szombaton körlevelet küldött szét, amelyben bejelentették a háziorvosoknak, hogy az Országos Mentőszolgálat keddtől a háziorvosi megrendelésére nem végez több koronavírus-tesztelést. De akkor hova lehet menni? Bővebben.

1,8 milliárdból születik meg a pélyi Törőcsik Mari Ház

Még Törőcsik Mari (1935-2021) életében döntött arról a kormány, hogy emlékházat hoz létre az alig ezerötszáz fős hevesi falucskában abban az épületben, amit a színésznő nagyapja moziként építtetett. Részletek.

Koránégető szélsőjobboldaliak miatt voltak zavargások Svédországban

Stefan JERREVANG / TT NEWS AGENCY / AFP

Zavargások törtek ki Svédországban szombat este miután a rendőrség (elővigyázatosság céljából) áthelyezte azt a demonstrációt, amit az iszlámellenes szélsőjobboldali szervezet, a Stram Kurs hirdetett meg és ahol az előzetes tervek szerint Koránt égettek volna. Részletek.

Canterbury érseke szerint Isten ellen való a menedékkérők Ruandába telepítése

Az anglikán egyház feje a húsvétvasárnapi prédikációjában szólalt fel a brit kormány terve ellen. Bővebben.

Véráztatta sporttáskában találtak rá egy 51 éves nő holttestére New Yorkban

New York város Forest Hills (Queens) negyedében szombat reggel nyolc után egy kutyasétáltató egy sporttáskára bukkant az egyik népszerű sétaútvonal, írja a NYPost. A lap hozzáteszi: rendőrségi források szerint az áldozat férje és fia lehetnek az elkövetők. Az 51 éves Orsolya Gaalt tartalmazó táskából vér is csordogált, a nyomok pedig elvezettek a nő egykori lakhelyéhez. Részletek.

A következő napokban is fűtenünk kell

Észak, északkelet felől hideg levegő érkezik térségünk fölé. A hőmérséklet 4-6 fokkal elmarad a sokéves átlagtól, ennek következtében az idei fűtési időszak is hosszabbra nyúlik a szokásosnál. A részletes előrejelzést itt találod.

 

Címlapkép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Ez is érdekelhet

képcím

Csökkentette a kormány a csok büntetőkamatát

képcím

Orbán: Lesz nyugdíjemelés

képcím

Szombattól emelkedik a gáz lakossági piaci ára