Orbán Viktor: Szja-mentességet kapnak a háromgyermekes édesanyák is

Startlap - Startlap
A Budapesti Demográfiai Csúcson tett bejelentést a miniszterelnök.

“Fontos, hogy két év után újra demográfiai fórumot tartunk. Európát még mindig egy progresszív és liberális elit vezeti, akik a fontos kérdések helyett mindenféle sületlenségekkel vannak elfoglalva” – fogalmazott Orbán Viktor a Budapesti Demográfiai Csúcson.

“Fiatalkoromban a szovjetek komolyan gondolták, bele is kezdtek, hogy egyes folyók folyási irányát megfordítsák. Azt gondolták, felül lehet írni a világ teremtett rendjét. Ez jutott eszembe, mikor  két évvel ezelőtt azt olvastam, hogy „az Európai Parlament megszavazta, hogy a férfiak szülhetnek gyermeket”. Nehéz eldönteni, melyik megy inkább szembe a természettel, mindenesetre a szovjetek terve dugába dőlt. Ugyanilyen szovjet képtelenség volt, amikor a kommunisták betiltották a karácsony szót és helyette azt kellett mondani, hogy fenyőünnep. Ez jutott eszembe, amikor azt olvastam, hogy az Európai Bizottság szerint a karácsony szó nem elég LMBTQ-barát, és nem semleges világnézetileg” – fogalmazott beszédében a miniszterelnök.

Mint mondta, “az európai polgárokat az érdekli leginkább, hogyan tudnak családot alapítani, biztos otthont teremteni, a gyermekeiket biztonságban felnevelni. És ma mégsem ez a napirendi pont az európai politikában. Hogy lehet ez? Úgy, hogy a nyugati politikai életet, a diskurzust, a szemléletet a liberálisok nemes egyszerűséggel meghekkelték. Két lépésben: antropológiai értelemben, hogy miként gondolkodunk az emberről és stratégailag, hogy miként gondolkodunk a jövőről.” Orbán szerint a liberálisok zsarnokságot látnak a hazában, az istenhitben, mindenben és mindenkiben, aki az egyéni vágyaikat korlátozza.

Orbán Viktor
Fotó: Fotó: Kisbenedek Attila/AFP

“A nyugati elitek gondolkodásmódja éppen abban akadályoz meg minket, hogy a legfontosabb előttünk álló kihívást, a demográfia kérdését egyáltalán képesek legyünk azonosítani. Ehelyett a politika azzal van elfoglalva, hogy miként lehet teljesíteni a karbonkvótákat a gazdaságban és a genderkvótákat a társdalomban. Azt mondjuk, nincs jövő, és ez így egy önbeteljesítő jóslattá is válik. Ezért demográfiai csúcsot rendezni nemhogy értelmes dolog, kötelesség. Kötelesség a jövő felé, a gyermekeink felé – fogalmazott beszédében a kormányfő.

Mint Orbán összegezte, Magyarországon a demográfiai politika 5 célt tűzött ki maga elé. Eszerint: a gyerekvállalás legyen előny; az otthonteremtés segítése; a családpolitikát az édesanyákra kell építeni; az egész ország működése legyen családbarát; a jog eszközeivel is védeni kell a családokat.

Orbán Viktor bejelentette, hogy az szja-mentességet ki fogják terjeszteni a háromgyerekesek édesanyákra is.

Így nekik, a 30 éven aluli édesanyáknak és a négy gyermeket vállaló édesanyáknak sem kell szja-t fizetni.

Magyarországon a nők tartják össze a családokat – fogalmazott.

Ez is érdekelhet

képcím

Orbán Viktor fogadta a svéd miniszterelnököt, és kapott négy...

képcím

Orbán elmondta, mit vár Sulyok Tamástól az első felszólalásakor

képcím

Orbán: Kilenc hónap múlva erősebbek leszünk, mint most