Orbán Viktor nem akármilyen fotókkal üzent az érettségizőknek

Startlap - Startlap
"Ha mi túléltük, nektek is sikerülni fog!" - üzente az érettségizőknek a miniszterelnök, aki a saját és több fideszes politikus iskolai tablóképét is megmutatta egy videóban.

Elkezdődött az idei érettségiszezon, magyar nyelv és irodalomból középszinten 1146 helyszínen 73 472, emelt szinten 57 helyszínen 2066 vizsgázó tett hétfőn érettségit.

A diákoknak Orbán Viktor egy fotós összeállítással üzent hétfőn, mellé pedig a Facebook-oldalán azt írta: “Ha mi túléltük, nektek is sikerülni fog! Hajrá, érettségizők!”

A videóban a miniszterelnök tablóképe mellett középiskolai fotót láthatunk Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszterről, Szentkirályi Alexandra főpolgármester-jelöltről, Pintér Sándor belügyminiszterről,  Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszterről, Kocsis Mátéról, a Fidesz frakcióvezetőjéről és Vitályos Eszter kormányszóvivőről.

A jelenkori felvételeken pedig kiderül, az érettségi óta hova is jutottak a politikusok: Orbán egy kisbuszból száll ki, Szijjártó helikopterrel utazik, Szalay-Bobrovniczky is egy helikopter mellett látható, Pintér napszemüvegben, szigorúan tekint a kamerába, Kocsis sporteseményen szurkol, Vitályos autót vezet. Szentkirályi Alexandra esetében pedig azt találták a legszerencsésebbnek, ha olyan felvételt mutatnak róla, amint kiejt a kezéből egy halat.  Íme a videó:

@viktor_a_tiktokon Sok sikert az érettségizőknek! #orbanviktor#miniszterelnok#follow#fyp#yearbookchallenge#érettségi♬ eredeti hang - Viktor a TikTokon

Az érettségizőknek több politikus is sok szerencsét kívánt. “Egy kalappal minden érettségizőnek” – írta Karácsony Gergely főpolgármester, hasonlóan tett Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke, és így járt el Márki-Zay Péter, a Mindenki Magyarországa Néppárt elnöke is. Dobrev Klára, a DK EP-képviselője egy személyes történetet osztott meg: “Jó néhány éve volt, amikor Tomi és Anna együtt érettségizett, de az az izgalom, aggódás, amelyet az első nap reggelén éreztem, kitörölhetetlen. Biztos vagyok benne, hogy most nagyon sok szülő érzi ugyanezt. Kell egy nagy levegő kibírni ezt a pár napot. Az érettségizőknek pedig üzenem, bízzatok magatokban és mindent bele! Drukkolok mindenkinek.”

Címlapfotó: AFP

Ez is érdekelhet

képcím

"Fontos kérdést" bocsátott szavazásra Magyar Péter

képcím

Magyar Péter a Várban mutatta meg az EP-lista jelöltjeit

képcím

Rónai Egon megszólalt Magyar Péterrel kapcsolatban