Orbán Viktor napirend előtt szólalt fel a parlamentben

Többek között a Sargentini-jelentésről is beszélt.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2018-09-17 13:39

MTI Fotó: Kovács Tamás

„Mi történt a két ülésszak között? Mire számíthatunk a közeljövőben? Ezért állok most itt” – kezdte Orbán Viktor a beszédét az Index tudósítása szerint.

Orbán Viktor azt mondta: a kormány „nemzeti gazdaságpolitikát” vezetett be 2010 után, amelyet szerinte nem túlzás „új magyar modellnek” nevezni. Orbán szerint ez a magyar modell jól működött az elmúlt hónapokban. Ennek lényege, hogy nem segélyalapú, hanem munkaalapú a gazdaság.

Kifejtette: folyamatos a bérek emelkedése Magyarországon, de még mindig nem tartunk ott, ahol szeretnénk. Eddig a munkaadók, a munkavállalók és a kormány is betartotta az ígéretei – tette hozzá.

Orbán Viktor szerint meghatározhatóak azok az országok, amelyen Magyarország mellett szintén elutasítja a bevándorlást. Ilyen persze Olaszország és Ausztria is.

Magyarország szolidáris minden bevándorlóellenes kormánnyal, bármilyen pártszínekhez tartozzon is – húzta alá a kormányfő.

Nem pártkérdés, hanem elsőrendű nemzeti ügy a bevándorlás kérdése – jelentette ki Orbán Viktor. A kormányfő az őszi ülésszak nyitó napján tartott beszédében súlyos, történelmi hibának nevezte azt, hogy az európai elit nem tudta az Európai Unión belül tartani a briteket és kívül tartani a migránsokat.

Azt mondta, a bevándorlás ellen küzdők ellen folyamatos támadás zajlik, ennek egyik eleme a Sargentini-jelentés.

A dokumentum Magyarország ellen íródott és nem a magyar kormány ellen – folytatta Orbán Viktor, megjegyezve: a szöveg abszurd elemet tartalmaz, többek között a magyarországi antiszemitizmusról. A modern antiszemitizmus európai központja éppen Brüsszelben van, onnan finanszírozzák az Izrael-ellenes politikai akciókat – hangoztatta.

Jogi lépéseket kezdeményeznek

Orbán szerint a bevándorlásellenessége miatt büntetik a magyarokat, ebbe a folyamatba illeszthető szerinte a Sargentini-jelentés és annak időzítése. Orbán szerint “gyerekded vita”, hogy ez a kormány ellen íródott, mert egyértelmű, hogy Magyarország ellen.

Orbán a Sargentini-jelentésről azt mondta: abszurd hazugsággyűjtemény, és szerinte egy jogászhallgatónak is egyértelmű, hogy alapszerződéssel ellentétesen fogadták el, ezért a kormány úgy döntött, hogy jogi lépéseket kezdeményez a Sargentini-jelentés elfogadásával szemben. Gulyás Gergely miniszter feladata lesz ennek lebonyolítása.

“A határőrizet jogáról nem mondunk le”

A határőrizet jogáról nem mondunk le – szögezte le Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn napirend előtt az Országgyűlésben. Nem engedjük, hogy a határőrizet jogából bárki akár egy jottányit is elvegyen – nyomatékosította a kormányfő, hozzátéve: a határvédelemhez jobban értünk, mint bárki Brüsszelben.

Hangsúlyozta: a mi határainkat nem csak profik, hanem hazafiak védik, belőlük áll a magyar hadsereg és a rendvédelmi erők köteléke. Erre esküsznek fel, és ez az a többlet, amit semmilyen pénzért nem lehet megvásárolni, nekünk ez a legerősebb védőpajzsunk – jelentette ki a miniszterelnök.

Orbán Viktor úgy fogalmazott: Brüsszelben most sem arról beszélnek, hogy minden eszközzel meg kell védeni az unió határait, hanem “portaszolgálatot” akarnak létesíteni; nem megállítani, hanem menedzselni akarják a bevándorlást.

Kijelentette: hazánk nem átjáróház és nem is gyűjtőtábor; ha keveredni akarnánk más kultúrákkal, civilizációkkal, akkor erről mi konzultálunk és határozunk, de ettől az ötlettől eltanácsolná a magyar embereket.

Gyurcsány: Orbán diktátor

Az ülésen felszólalt Gyurcsány Ferenc is, aki azt mondta,

ha valaki „Napóleonnak, macskának vagy Magyarországnak képzeli magát”, azt tudathasadásnak hívják. A kormány szerinte ebben a betegségben szenved.

Hozzátette: szerinte lehet bármilyen a választási rendszer, de a lényeg azon van, hogy konszenzus legyen róla. Ez véleménye szerint Magyarországon hiányzik, az ellenzéket itt ellehetetlenítik, és iktatúrát csinálnak.

Ön pedig egy diktátor. Politikai értelemben egy gazember!

– fogalmazott.

Mai nap hírei

Vihart kavart a sanghaji infektológus vakcinaposztja

tozsdeforum.hu4 órája

Nyilatkozatot adott ki a Xiaomi az amerikai tiltással kapcsolatban

gsmring.hu5 órája

10 ruhadarab, ami régen menő volt, ma pedig csak röhögünk rajtuk

unilife.hu6 órája

Autóvásárlási roham jöhet 2021-ben?

autopro.hu8 órája

Intézményvezetői kinevezéseket adott át Kásler Miklós

demokrata.hu11 órája

Elindulhat a 2022-es választásokon Gődény György

168ora.hu12 órája

Ints búcsút a szemüveg bepárásodásának!

szimpatika.hu17 órája

Hugh Grant egy nagyon fura sztorit osztott meg George Clooney-ról

joy.hu17 órája