Kiderült, hogy nem lesz V4-es katonai támogatás Ukrajnának, Johnson sem ígért ilyet

Startlap - Startlap
Az egész egy téves idézetből tűnt annak, amit a brit miniszterelnöknek tulajdonítottak eredetileg. Esti hírösszefoglaló. 

Tévesen jelent meg, hogy Boris Johnson a V4-ekkel együtt ígért katonai segítséget Ukrajnának

A PA brit hírügynökség idézete tévesen Boris Johnson miniszterelnököt, miszerint a britek megegyeztek a V4-ekkel arról, hogy katonai segítséget nyújtanak az ukránoknak. Részletek

A Fidesz szerint a baloldal miatt gyengül a forint

Hollik István, a kormánypárt kommunikációs igazgatója kénytelen volt szembemenni a közgazdaságtannal a 400 forintos euróárfolyam miatt, majd ő is beállt a magyar családok védelmezői harcosai sorába. Részletek.

Híres orosz vezérőrnagy esett el Harkivnál az ukránok szerint

A csecsen háborúban, Szíriában és a Krím megszállásában is aktívan közreműködött, többszörösen kitüntetett magas rangú katonai vezető halálát egy orosz forrás is megerősítette. Részletek.

Kiszáradás következtében halt meg egy gyermek Mariupolban

A fotó Kijevben készült február 25-én egy rakétatalálat sújtotta lakóházról. (Pierre Crom/Getty Images)

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök keddi beszédében egy végzetes esettel emlékeztette a világot arra, mit is jelent az pontosan, amikor az orosz hadsereg szétlövi a vezetékeket, és mindentől elvágja az ostromgyűrűben rekedt civileket. Bővebben.

Márki-Zay Péter: Orbán Viktor a magyar Putyin, Magyarország nem lehet orosz gyarmat

A háború szavakkal kezdődik, ez folyik évek óta az orosz és magyar propagandából is. A Nyugat lesajnálásval kezdjük a keleti nyitást, amiből mára bukás lett.

Az egyesült ellenzék miniszterelnök-jelöltje szerint a magyarok 1848-ból és 1956-ból tudják, milyen a szovjetek szorításában élni, és mivel Ukrajna sorsának alakulása befolyással lesz az életünkre, erről döntünk majd április 3-án. Nálunk már januárban is európai rekordöt döntött az infláció, hazugság, hogy Paks II. segítené a rezsicsökkentést, Magyarország biztonságát az EU és a NATO szolgálja – közölte. Márki-Zay rendkívüli beszédét ebben a cikkben ismertetik.

Szél Bernadett hiába keres 1800 milliárdot Orbánéknál, nem mondják meg neki, mire költötték

A független képviselő írásbeli választ igénylő kérdésben firtatta Orbán Viktornál azt, vajon hova tűnt az a négy és fél milliárd eurós, jelen árfolyamon forintban mérve 1800 milliárdos hitel, amit a kormányfő korábbi állítása szerint a “koronavírus utáni kilábaláshoz szükséges” fejlesztésekre terveztek költeni. A pénzügyminiszter államtitkára válaszolt is, meg nem is. Bővebben.

Kis híján negyedmilliárd forintot égetett el Facebook-hirdetésekre a kormány egy hét alatt

Az összeg kiemelkedően magas, ha belegondolunk, hogy 2019 áprilisa óta Magyarország Kormánya és a Fidesz együttesen nagyjából 1,3 milliárdot szórt el ugyanerre. A politikai hirdetők csúcstartója azonban se nem a kormány, se nem a Fidesz, hanem egy állítólagosan “adományokból” finanszírozott szervezet, ami nem mellesleg kizárólag kormánypárti tartalmakat közölt. Mindeközben az ellenzéket sem kell félteni, a háború alkalmából mindkét oldal rekordköltésekre ragadtatta el magát. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket olvasd el.

Orbán a legnépszerűbb politikus a Závecz szerint, de vajon kit utálunk a legjobban?

A Závecz Research által készített felmérés eredményeinek teljes dobogóját a Fidesz foglalja el, Márki-Zay Péter még a fővárosban sem tudja előzni Orbánt. Ha kíváncsi vagy, kiket szeretünk a legjobban a vezető magyar politikusok közül, és kik azok, akik a népszerűségi lista végén kullognak, akkor itt folytasd az olvasást.

Bocsánatot kért a Shell, és minden kapcsolatot megszakítanak Oroszországgal

Jeff J Mitchell/Getty Images

Az olajvállalat nemrégiben még jelentős kedvezménnyel vásárolt nyersolajat Oroszországból, amelyre válaszol az ukrán külügyminiszter annyit kérdezett, nem zavarje-e őket az olaj “vérszaga”. A Shell ezt követően tett egy felajánlást, most pedig egyenesen a vezérigazgatójuktól érkezett a bocsánatkérés. Ukrajna pedig megköszönte azt. Bővebben.

Megint kapnak 5 percet az ellenzéki pártok a közmédiától

Lehet várni, vajon idén mivel készül a Magyar Kétfarkú Kutya Párt, akik négy évvel ezelőtt egy csirkejelmezbe öltöztetett képviselőjüket küldték be a tévébe, aki szó szerint végigkotkodácsolta a műsort. További információkért katt ide.

(Címlapkép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)

Ez is érdekelhet

képcím

Megkaphatja Magyarország a befagyasztott uniós pénzek egy részét

képcím

Ezért blokkolja tovább Magyarország az Ukrajnának szánt 500...

képcím

Orbán Viktor: Sanyargatni kezdtük az áruházláncokat