Orbán Viktor levelet írt a zsidó újév alkalmából

A kormányfő reméli, hogy a következő esztendő is az összetartozás és a közös kultúra megvédésének és gyarapításának jegyében telik majd.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2018-09-09 13:27

Fotó: Marco Tacca/Getty Images

Orbán Viktor levélben üdvözölte a zsidó újév alkalmából a magyarországi izraelita vezetőket – közölte az MTI Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke tájékoztatása alapján.

A levelet Deblinger Eduárdnak, a Magyarországi Autonóm Orthodox Izraelita Hitközség elnökének, Heisler Andrásnak, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége elnökének, Köves Slomónak, az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség vezető rabbijának, valamint Szabó Györgynek, a Magyarországi Zsidó Örökség Közalapítvány elnökének címezte a miniszterelnök.

A kormányfő azt írja: a legtöbb ember saját születésétől számítja a maga történetét, a családok, nemzedékek múltja azonban jóval messzebbre, évszázadokra nyúlik vissza. 

Önök pedig, a világ nemzetei között egyedülálló módon, mindenek kezdetétől, az ember teremtésétől tartják számon az időt. (…) A zsidó újév alkalmából engedje meg, hogy tisztelettel köszöntsem Önt és a magyarországi zsidó közösség tagjait. Azt kívánom, hogy a korábbiakhoz hasonlóan a most beköszöntő újév is az összetartozás, egymás kölcsönös tisztelete, valamint közös kultúránk megvédése és gyarapítása jegyében teljen. Legyenek valamennyien a jó évre beírva!

Mai nap hírei

Ebben a magyar házban már nem fizetnek rezsit

alternativenergia.hu3 órája

Átigazolás: Négyszerezhetjük pénzünket, ha Ancelotti megint lerabolja a Real Madridot

hatharom.com16 órája

Szabadon garázdálkodnak a vaddisznók Somogyban – már milliós a kár

agroinform.hu16 órája

3 daganattípus, amelyet örökölhetünk

napidoktor.hu16 órája

Olasz sajtó: Magyarország bátor és előrelátó a Szputnyik V vakcina kapcsán

demokrata.hu17 órája

Ricky Martin kissé mellényúlt új külsejével: de férje imádja az átalakulást

joy.hu18 órája

Futószalagon gyártja a kihívó képeket Dominikán Gelencsér Tímea

ifaktor.hu19 órája

350 km/h sebességgel száguldó tehervonat

transpack.hu19 órája