Orbán Viktor kiábrándult kultúrharcosa beszólt: Romániában is jobb tanárnak lenni

Startlap - Startlap
Rettenetes fizetések és "bulibárói szintre emelkedett miniszterelnöki propaganda" - avagy a Mediaworks egykori főszerkesztője aligha fog több nívódíjat és pénzt kapni a kormánytól. Esti hírösszefoglaló.

Orbán Viktor kiábrándult kultúrharcosa beszólt: Romániában is jobb tanárnak lenni

Szakács Árpádot nem is olyan régen még nívódíjjal jutalmazta és pénzzel támogatta a kormány, azóta viszont már Szijjártó Péter kritizálása és oltásellenessége miatt ír róla a sajtó. “Hallgatjuk a bulibárói szintre emelkedett miniszterelnöki propagandát. Tényleg erre van az előre?” – tette fel most a kérdést. Bővebben.

Áder János kitűzte a választás időpontját

A köztársasági elnök kedden jelentette be a 2022-es országgyűlési választás dátumát, amely ugyanarra a napra esik, mint a Fidesz gyermekvédelminek titulált népszavazása. További információkért katt ide.

Orbán Viktort kritizálják a cseh parlamentben Kazahsztán miatt

MTI/Benko Vivien Cher

A cseh parlament elnöke hétfőn ekézte Orbánt, majd az államfő szóvivője mint cseh állampolgár elnézést kért. A magyar kormányt több helyről bírálják, amiért a hivatalos kazah álláspont mellett foglaltak állást, a lázadó lakosság ellen. Részletek.

Szijjártó: Sikerült minden segítséget kérő magyar állampolgárt hazajuttatni Kazahsztánból

“Pontosan tudjuk tapasztalatból, hogy mi szokott ilyenkor történni a nemzetközi politikai színtéren: általában jönnek az úgynevezett emberi jogvédő szervezetek, jönnek bizonyos országok, akik majd mindenfajta kritikákat akarnak megfogalmazni, meg el akarnak fogadni elítélő nyilatkozatokat”, ennek azonban most nincs helye – közölte a külügyminiszter, aki a honvédségi mentőgép sorsáról is beszámolt. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket olvasd el.

Pintér Sándor szerint nincs is Sztojka-ügy

Van egy mondás a BM-en belül, sőt a kormányzaton belül is: aki a család tagja, azt családon belül kezeljük, de kívül ezt senki nem érezheti. […] Ha nem a család tagja, nem tudunk kezeskedni felőle.

Míg a belügyminiszter az előző hangfelvételre reagált, már megjelent a következő, amely szerint Sztojka Attila kormánybiztos “mindenkiről mindent” tud, Orbán Viktort kérésére hivatkozik, és a Lungo Drom frakciószövetség tagjait pedig biztosítja róla, hogy megéri lojálisnak lenniük. Pintér Sándor a témát érintő kérdések többségét nem méltatta válaszra. Az esetről és annak legújabb fejleményeiről ebben a cikkben írnak.

Magyarországig gurult a Szlovákiában elszabadult vasúti szerelvény

A 22 teherkocsiból és egy mozdonyból álló monstrumot Hidasnémeti és Zsujta között tudták megállítani. Mi történt? Innen kiderül.

Az MSZP társelnöke beperelte az Európai Bizottságot az Elios-ügy miatt

Tóth Bertalan szerint “uniós szinten” falaznak Tiborcz Istvánnak az “orbáni maffiaállam” szimbolikus közpénzbotrányában. Részletek.

Elmarad az idei influenzajárvány, Müller Cecília legalábbis ezzel vigasztal minket az omikron kapcsán

MTI/Mónus Márton

Az országos tiszti főorvos újságírók előtt kampányolt egy kicsit a harmadik oltás mellett, majd kitért arra, mire számíthatunk az influenzát illetően a következő hónapokban. Bővebben.

Az ellenzék részvétét fejezi ki a 40 ezer magyar koronavírus-áldozat családjának, és jobb egészségügyet ígér

Kedden átlépte a 40 ezer főt a koronavírusban elhunyt magyarországi áldozatok száma. A rekordhalálozásokért “Orbán Viktor és kormánya felel” az ellenzék szerint, a megoldás pedig a tavaszi kormányváltás. Bővebben.

Pulóverekkel hekkelte meg a lengyel köztévé cenzúráját két amatőr bringás

Kamila Pociech és Jakub Szalaty eleinte úgy tervezték, elutasítják a reggeli beszélgetős műsor felkérését, hogy a kerékpározásról társalogjanak. Aztán rájöttek, hogy akár ki is használhatják a helyzetet. Fotó és további részletek itt.

(Címlapkép: Szakács Árpád, a MediaWorks Hungary Zrt. központi print szerkesztőségének főszerkesztője (k) és Toót-Holló Tamás, a központi online szerkesztőség főszerkesztője (b) a MediaWorks vidéki napilapjainak központi szerkesztősége nevében átveszi az Érték és Minőség Nagydíj Pályázat Kommunikációért Nívódíját Latorcai Jánostól, az Országgyűlés alelnökétől a pályázat díjátadó ünnepségén az Országházban 2019. szeptember 10-én. MTI/Koszticsák Szilárd)

Ez is érdekelhet

képcím

Orbán Viktor: Óriási pechünk van

képcím

Júliustól hat szociális szakápolási központ jön létre

képcím

Hivatalos: Erdogan nyerte a török elnökválasztást