Kiemelt Hírek 2020. november 10.

Orbán Viktor hallgatott a kutyásokra: mégis lehet majd sétáltatni este 8 után

Startlap Kiemelt Hírek 2020. november 10.
A miniszterelnök elfogadta a másfél millió magyar kutyatartó kérését, és módosított a kijárási tilalom szabályain. Esti hírösszefoglaló.

Orbán Viktor hallgatott a kutyásokra: mégis lehet majd sétáltatni este 8 után

Ovádi Péter fideszes parlamenti képviselő a Facebookon számolt be arról, hogy a miniszterelnök elfogadta a másfél millió magyar kutyatartó képviseletében megfogalmazott javaslatát. További információkért kattints ide.

A magánegészségügy készen áll arra, hogy feladatokat vegyen át az államtól

A privát szolgáltatók készen állnak arra, hogy a lehető legrövidebb időn belül elérhetővé tegyék szolgáltatásaikat az állami egészségbiztosítással rendelkező betegeknek

– közölte Dr. Kóka János, a Doktor24 Medicina Zrt. elnöke, és egyben a vezető hazai magánegészségügyi szolgáltatókat tömörítő PRIMUS Egyesület képviselője. Mit jelentene ez a gyakorlatban? Innen kiderül.

“Hogy tetszenek lenni? Orbán Viktor vagyok” – Orbán megtekintette a Kínából érkezett gyógyszerszállítmányt

Oroszországban így készül a favipiravir. (Fotó: Andrey Rudakov/Bloomberg via Getty Images)

Szijjártó Péter bejelentése értelmében megérkezett az egymillió tablettányi favipiravir. A szemrevételezésre Szlávik János kísérte el Orbán Viktort, aki amellett, hogy jelezte, ez az adag tízezer beteg ellátására elegendő, elmondta, kik alkalmazhatják sikerrel a tablettát. Íme a videó.

Videóra vették a diákok, ahogy kalapáccsal szétverik egy BME-kollégium több szobáját

Az iszonyatos pusztításnak a hallgatók Orbán Viktor hétfői bejelentése után kezdtek neki, amelynek értelmében a kollégiumok is bezárnak. A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) vizsgálatot rendelt el, és feljelentést is tesznek. A felvétel és további részletek itt nézegethetők.

180 igen szavazattal, egy nem ellenében megszavazta a parlament a rendkívüli jogrendet

Az Országgyűlés által kedden elfogadott felhatalmazási törvény egy apró, de annál fontosabb részletben eltér a tavasszal megszavazott verziótól. Nemmel egyedül a független Székely Sándor szavazott, aki meg is indokolta döntését. Bővebben.

A szalagavatókat kötelező elhalasztani, de 8. felett is lehet iskolába járni, csak nem mindenkinek

Maruzsa Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) köznevelésért felelős államtitkára kedden tájékoztatott a legújabb, szerdán életbe lépő járványellenes intézkedések oktatási intézményekre vonatkozó részletkérdéseiről. Erre a linkre kattintva megtalálsz minden fontos információt.

SZFE: A blokádot nem feladjuk, hanem magunkkal visszük

A járványügyi szabályok miatt a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) hallgatóinak a Vas utcai épületet el kell hagyniuk, de ez nem jelenti azt, hogy véget érne a tiltakozás. Minderről bővebben itt olvashatsz.

Nem emeltek vádat Borkai Zsolt ellen

Szabó Tímea, a Párbeszéd országgyűlési képviselője az Audi-földek miatt tett feljelentést a szexbotrányáról elhíresült győri expolgármester ellen. Polt Péter legfőbb ügyész szerint azonban nem történt bűncselekmény. Részletek itt.

Joe Bidenék azt ígérik, hogy lebuktatják a korrupt, illiberális vezetőket

Fotó: Drew Angerer/Getty Images

“Amerika mindenek előtt” – hirdette eddig Trump, de nem is olyan sokára a frissen megválasztott Joe Biden “Amerikának újra vezetnie kell” jelmondatának égisze alatt fog működni az USA külpolitikája. A két, látszólag hasonló szlogen merőben más külpolitikai attitűdöt takar, amelynek komoly hatása lehet Kínára, az EU-ra, a zöld együttműködésekre, no meg azokra a bizonyos illiberális kormányokra. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket olvasd el.

Keresés az oldalon