Kiemelt Hírek 2020. július 21.

Orbán Viktor egyetlen statisztikai adattal szerzett Magyarországnak 1050 milliárd forintot

Startlap Kiemelt Hírek 2020. július 21.
Az Európai Unió 2021-27 közötti költségvetésről és a helyreállítási alapról szóló megállapodásába bekerült egy plusz mondat, ami 3 milliárd eurót ért Magyarországnak. Esti hírösszefoglaló.

Orbán Viktor egyetlen statisztikai adattal szerzett Magyarországnak 1050 milliárd forintot

A kedd reggel véget ért EU-csúcson megszületett megállapodás 57. pontjába bekerült egy plusz mondat a februári és a július 10-i tanácsi javaslathoz képest, és nagyon úgy tűnik, hogy a magyar kormányfő erre hivatkozva nyert meg 3 milliárd euróval több felzárkóztatási támogatást. Részletek itt.

Dobrev Klára: Orbán hatalmasat bukott Brüsszelben!

Dobrev Klára szerint egy sem teljesült a “komolynak tűnő” feltételekből, amelyeket Orbán Viktor az EU-s költségvetési megállapodás aláírásához támasztott. A DK EP-képviselője ebben a cikkben videón fejti ki a gondolatait a témáról.

6 ezer eltűnt csecsemő ügyét vizsgálják Szerbiában

Egy februárban elfogadott törvény értelmében a szerb szülőknek kártérítést fizetne a kormány az elrabolt és eladott gyerekeikért. Az eltűnt csecsemők ügye mindez mintegy hatezer családot értinthet. Minderről itt írnak bővebben.

Közel ezer koronavírusos beteg távozott szabadon a román kórházakból

Az alkotmánybíróság júniusi ítélete drasztikusan lazított a román járványügyi szigoron, így a hónap eleje óta rengeteg fertőző beteg hagyhatta el az egészségügyi intézményeket. Romániában a napi megbetegedések száma vészesen közelít az ezerhez. A két hónapig tartó fegyelem után a hatóságoknak enyhítenie kellett, így újranyitottak a strandok, teraszok, zöldövezetek. A vírus terjedésének megfékezését belpolitikai harcok és intézményrendszeri hiányosságok akadályozzák. A témáról bővebben itt írnak.

Túszdráma Ukrajnában: egy fegyverrel és robbanószerkezettel felszerelkezett férfi 20 utast tart fogva egy buszon

Fotó: MTI/EPA/Nikolaj Martinjuk

A rendfenntartók körbezárták a nyugat-ukrajnai Luck városának központjában lévő tetthelyet, Arszen Avakov belügyminiszter a helyszínre ment. A hatóságok szerint az Egy bűnöző filozófiája című könyv szerzőjétől kölcsönzött álnéven bemutatkozó túszejtőt kétszer is elítélték, összesen 10 évet töltött börtönben “egy sor súlyos bűncselekmény” miatt. Részletek itt.

Kiderült, mi a helyzet a koronavírussal meg a szúnyogokkal

A kansasi Biobiztonsági Kutatóintézet tanulmányában több szúnyogfaj vizsgálatával pontot tettek arra a kérdésre, hogy vajon a szúnyogok képesek-e terjeszteni a koronavírust a csípésükkel. Ha érdekelnek az eredmények, akkor kattints ide.

Greta Thunberg egymillió eurót nyert, és az egészet eladományozta

A 17 éves svéd klímaaktivista megkapta a Gulbekian-díjat, a legmagasabb portugál emberi jogi kitüntetést, és hozzá egymillió eurót. De Greta Thunberg egy fillért sem tart meg az összegből. Na, vajon mire költi a pénzt? Innen kiderül.

Navracsics Tibor szerint az Európai Unió a költségvetési tárgyalások egyértelmű győztese

Az Európai Bizottság korábbi tagja a Nemzeti Közszolgálati Egyetem honlapján tette fel magának azt a kérdést, vajon ki győzött kedd hajnalban, amikor négy nap tárgyalás után megszületett a megállapodás az Európai Unió következő hétéves pénzügyi kerettervéről és a gazdasági újjáépítést célzó csomagról. Navracsics szerint mindenki nyert is, meg nem is. Írását ebben a cikkben ismertetik.

Egyetlen ütéssel végzett barátjával Csépán

Halált okozó testi sértés miatt két év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a bíróság a fiatal férfit, aki egy közös italozás során ölte meg ivócimboráját. Ha érdekel, miként történt az eset, akkor ezt a cikket olvasd el.

Sehol máshol nem készülnek olyan Mercedesek, mint a kecskeméti gyárban

Fotó: Ákos Stiller/Bloomberg via Getty Image

Palkovics László innovációs és technológiai miniszter vezette le a gyártószalagról Kecskeméten az első példányt abból a két hibridmodellből, amelyeket kizárólag nálunk kezdtek el gyártani. A kocsik piaci bevezetésére még pár hetet várni kell, de már rendelhetők, az első darabot egy magyar tulajdonos várja. Christian Wolff, a Mercedes magyarországi ügyvezetője szerint a két új autó új korszakot indít a magyar járműipar történetében. Részletek itt.

Keresés az oldalon