Fotókon Orbán Viktor és Donald Trump találkozója

Startlap - Startlap
A magyar miniszterelnök vezette delegáció egy órán keresztül tárgyalt Donald Trumppal és munkatársaival.

Orbán Viktor miniszterelnök pénteken Donald Trump korábbi amerikai elnökkel, republikánus elnökjelölttel tárgyalt Mar-a-Lagóban, Trump floridai rezidenciáján – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Az Orbán Viktor vezette magyar delegáció helyi idő szerint délután öt órakor érkezett a helyszínre, ahol egy órán keresztül tárgyalt Donald Trumppal és munkatársaival.
A megbeszélés után közös vacsorával és koncerttel folytatódott a program – mondta Havasi Bertalan.

Egy erős amerikai elnök mindig egyfajta stabilitást ad a világnak biztonsági szempontból, Donald Trump visszatérésével pedig ismét erős elnöke lehetne az Egyesült Államoknak – jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken.

Donald Trump és Orbán Viktor

A Külgazdasági és Külügyminisztérium közleménye szerint a tárcavezető arról számolt be pár órával Orbán Viktor kormányfő és Donald Trump immáron harmadik kétoldalú találkozója előtt, hogy az előző amerikai elnök a héten olyan előnyre tett szert a Republikánus Párt előválasztásán, hogy gyakorlatilag már el is könyvelhető a jelöltsége a novemberi választáson.

Majd azt hangsúlyozta, hogy afelől nincs nagy vita a világpolitikát figyelemmel kísérők között, hogy egy erős amerikai elnök mindig egyfajta stabilitást kölcsönöz a világnak biztonsági szempontból.

Ha pedig az amerikai elnök ezt az erősséget nem tudja felmutatni, akkor a világban is nagyobb eséllyel alakulhatnak ki fegyveres konfliktusok, így van ez most is – vélekedett.

Továbbra is meg vagyok arról győződve, hogy ha Donald Trumpot választották volna meg az Egyesült Államok elnökének 2020-ban, akkor a most már a harmadik esztendeje zajló ukrajnai háború nem tört volna ki, s a közel-keleti konfliktusra is sokkal gyorsabban sikerült volna megoldást találni – húzta alá.

(MTI)

Címlapkép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Ez is érdekelhet

képcím

Magyar Péter: Holnap feljelentem Orbán Viktort - A hét hírei...

képcím

Ódor Lajos Orbán Viktor kijelentéséről: "Nagyon nem szerencsés"

képcím

Orbán: Baloldali, háborúpárti ember követte el a merényletet...