Orbán Viktor bejelentette: nagyobb nyugdíjemelés jöhet januártól

Startlap - Startlap
Nem háromszázalékos lesz az emelés, hanem bizony nagyobb. A miniszterelnök személyesen jelentette be hétfőn az Országgyűlésben. Esti hírösszefoglaló.

MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Orbán Viktor bejelentette: nagyobb nyugdíjemelés jöhet januártól

Az erős infláció miatt már régóta számíthattunk rá, hogy korrigálni fogják a tervezett három százalékos növelést. Részletek.

Jakab Péter elmebajosnak nevezte Orbánt, aki boldog mikulást kívánt neki

A Jobbik elnöke gratulált a miniszterelnöknek, amiért a kormánypárt tisztújító kongresszusán “megválasztották a maffia fejévé”, majd a XVI. kerületi fideszes polgármestert idézve a “kellemetlen kérdésekre” tért rá. Az ellenzék további érdeklődésére válaszolva Orbán Viktor “elkerülhetetlennek” nevezte a PCR-tesztek megsemmisítését, amikor pedig a kormány járványellenes intézkedéseit támadták, azt mondta, “gusztustalan”, hogy nekimennek az egészségügynek. A parlamentben azonnali kérdések órája volt.

Magasan Orbán a legtöbbet említett magyar, még Puskás Ferencet is megelőzte a nyugati sajtóban

Orbán Viktor megjelenésekor még “egy angolul jól beszélő, dinamikus fiatal miniszterelnökről írnak a lapok”, de “nem sokáig tart ez a pozitív kép – mondja Szalay-Berzeviczky András, aki hiánypótló történettudományi munkájában Magyarország megjelenését mutatja be a nyugati sajtóban, 1848-tól napjainkig. A média a rendszerváltás utáni többi kormányt sem kímélte, és mindösszesen egy fél évszázad volt, “amikor számíthattunk a nyugat támogatására”. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket olvasd el.

A XVI. kerület fideszes segítője azt állítja, nem is ő fenyegeti és követi Karácsony Gergelyt

Zánkai Péterné Gabriella igazából nem is Zánkai Péterné Gabriella – legalábbis ezt mondja a “valódi” Zánkai Péterné Gabriella, aki neve hirtelen jött ismertségét egy levélnek köszönheti. Ebben Zánkai Péterné Gabriella – bárki is legyen ő – olyanokat írt a főpolgármesternek, minthogy

“egy ideje már megfigyelés alatt tartom a kormánypárt felhívásának megfelelően.”

Zánkai Péter Gabriellát (az igazit) Kovács Péter polgármester is védelmébe vette, a nő rendőrségi feljelentést tesz. Bővebben.

A NEAK másodjára is beoltatna egyeseket a harmadik dózissal

MTI/Varga György

Alighogy feladta a harmadik vakcinára buzdító leveleket a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő (NEAK), máris kiderült, hogy (megint) hiba csúszott a rendszerbe. További információkért katt ide.

Bolygót neveztek el Karikó Katalinról

A 166028 sorszámú kisbolygó ezentúl már nem a kiválóan csengő 2002 AR204 nevet viseli, hanem a világhírű magyar biológusét. Részletek.

Szijjártó Péter szerint a brüsszeli migrációs politika totális kudarcot vallott, “más kérdés, hogy nem ez volt-e a céljuk”

“Kommunisztikus javaslatok” sértik az uniós tagállamok versenyképességét, az Európai Bizottság “mindent támogat, ami a migrációt növeli, és semmit sem támogat, ami megállítaná”, a hatékony járványellenes válaszlépéseket pedig a nemzetek szülték – többek között ezeket a gondolatokat osztotta meg a külügyminiszter, amíg a világgazdaságról és a migrációról elmélkedett hétfőn. Bővebben

Pécsi kutatók új módszerrel szüntették meg a koronavírus fertőzőképességét

A vírusfehérjék károsítása nélkül, saját fejlesztésű eszközzel iktatták ki a fertőzőképességet. Miért olyan jó ez, és hogyan csinálták? Ebből a cikkből megtudhatod.

Törvénymódosítással és kormányzati szerv létrehozásával számolnák fel a lakásválságot

MTI/Szigetváry Zsolt

Korai lenne azonban örülni, ez egy civilek és szakmai szervezetek által megalkotott program. Jelenleg Magyarországon majdnem minden harmadik lakost érint a lakhatási szegénység. A Lakhatási Minimum projekt javaslatairól és a témáról bővebben itt olvashatsz.

Svájc legalizálta az eutanáziadobozt, ami úgy néz ki, mint egy koporsó az űrből

Az eszköz hordozható, a vásárlók kiválaszthatják a színét, és orvosi közreműködés sem szükséges ahhoz, hogy a befekvést követően egy perccel bekövetkezzék a halál. Fotó és további részletek.

Ez is érdekelhet

képcím

Vitézy Dávid: Gratulálok Karácsony Gergely főpolgármesternek

képcím

Az NVB újraszámolta, és Karácsony Gergely tényleg nyert

képcím

Főpolgármester-választás: újraszámolták az érvénytelen...