Kiemelt Hírek 2021. február 15.

Orbán Viktor: Az oltás szervezése most a legfontosabb

Startlap Kiemelt Hírek 2021. február 15.
Vakcinák nélkül újabb hullámok érkezhetnek - mondta a miniszterelnök a parlament hétfői ülésén.

Napirend előtt beszédet mondott Orbán Viktor a parlament hétfői ülésén. A miniszterelnök az elmúlt néhány hónapot értékelte.

A járványról szólva elmondta, hogy „tíz napja nem csökken a járványgörbe”. Mint fogalmazott, a második hullám lefelé tartó szakasza megtorpant, ami „a ragályosabb vírusmutáció” miatt lehet így. Ezért kérte a parlamentet, hogy hosszabbítsák meg a parlament felhatalmazását, hogy folytathassák a védekezést.

Az eddigi szabályok szigorú és következetes betartására van szükség

– mondta Orbán Viktor.

A miniszterelnök hozzátette, vakcinák nélkül azonban újabb és újabb hullámok érkezhetnek, ezért az oltás szervezése most a legfontosabb. Ezzel magyarázta Orbán Viktor, hogy a nyugati vakcinák mellett orosz és kínai oltóanyagot is vásárolt a kormány.

A kormányfő szerint április elsejére 2 milliót is meghaladhatja a beoltottak száma, azaz addigra minden 60 évesnél idősebb regisztrált megkaphatja valamelyik oltóanyagot.

Az online konzultáció alapján vezényli majd le a kormány az újranyitást a miniszterelnök állítása szerint. Azt is elárulta, hogy hét kérdés lesz a konzultációban. Mint mondta, olyan intézkedéseket akarnak hozni, amit az emberek többsége támogat.

Beszédében Orbán Viktor felsorolta, hogy milyen intézkedéseket hoztak a gazdaság megvédéséért, és elmondta a gazdasági újraindítási akcióterv hét pillérét, ezekről itt olvashatsz.

Keresés az oldalon