Orbán Viktor a szekrényében őrzi Dzsudzsák cipőjét

Startlap - Startlap
A miniszterelnöknek és Szijjártó Péternek adta utolsó válogatott mezeit Dzsudzsák Balázs a vasárnapi búcsúmeccs után. Orbán Viktor egy videót is posztolt az öltözőből.

Orbán Viktor is a Puskás Arénában szurkolt a magyar válogatottnak vasárnap este, a görögök elleni találkozó volt Dzsudzsák Balázs búcsúmeccse az együttestől. A miniszterelnök Facebook-oldalára hétfőn délelőtt került ki egy videó, amiben látható, hogy a futballista nekiadta az első félidőben viselt mezét, a másikat pedig Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter vihette haza. 

A videóból az is kiderült, hogy Orbán a szekrényében őrzi azt a cipőt, amit Dzsudzsák a 100. válogatottságán viselt.

Dzsudzsák: ez a meccs feltette a cseresznyét a karrieremre

Büszke a magyar labdarúgó-válogatottra Dzsudzsák Balázs, aki vasárnap este utoljára, 109. alkalommal lépett pályára az együttesben, és a görögök elleni 2-1-es sikerrel zárta le karrierjét a nemzeti csapatban.

A 35 esztendős futballista a vegyes zónában viccelődve azzal kezdte, hogy természetesen örült volna annak, ha az első lövése bemegy, vagy beadását Sallai Roland értékesíti – írja az MTI.

“Komolyra fordítva a szót, megint egy hihetetlen érzelmi löketet kaptam a válogatottól, amely az utolsó percben meg tudta nyerni a mérkőzést, köszönöm nekik, nagyon büszke vagyok rájuk” – mondta Dzsudzsák, aki társaitól egy emlékplakettet is kapott.

Az immáron egyedüli válogatottsági rekorder megjegyezte, a Himnusz végén azért elmorzsolt néhány könnycseppet, de összességében nagyon jól bírta, és ugyanabban a lelkiállapotban volt, mint amit egész héten hangoztatott.

Magamhoz képest jól bírtam a meccset. A lecserélésemkor tudtam igazán elengedni ezt az egészet, köszönöm a közönségnek, ahogy fogadta, a transzparenst, a pálinkát is, jó erős barack volt, ahogyan azt megbeszéltük…

– mondta Dzsudzsák, aki köszönetet mondott Marco Rossi szövetségi kapitánynak, hogy előbb csatlakozhatott a válogatott kerethez, mert így jobban be tudott illeszkedni a csapatba és a helyzetet is jobban tudta kezelni.

 Megjegyezte, hihetetlen volt a mai nap, mindenki nagy tisztelettel fogadta őket. Telkiben a “séfektől a takarítókig”, mindenki gratulált neki: “érzem, hogy valami olyasmit vittem véghez, amit értékelnek az emberek.”

Dzsudzsák Balázs

Születési hely és idő: Debrecen, 1986. december 23.
Magasság/testsúly: 179 cm/72 kg
Klubjai: Debreceni VSC, PSV Eindhoven (holland), Anzsi Mahacskala (orosz), Dinamo Moszkva (orosz), Bursaspor (török), al-Vahda (egyesült arab emírségekbeli), al-Ittihad (egyesült arab emírségekbeli), el-Ajn (egyesült arab emírségekbeli), Debreceni VSC
válogatottság/gól: 109/21
első válogatott mérkőzése: 2007.06.02., Görögország ellen
első gól a válogatottban: 2008.05.24., Görögország ellen
utolsó gól a válogatottban: 2017.08.31., Lettország ellen
utolsó válogatott mérkőzése: 2022.11.20., Görögország ellen

Dzsudzsák Balázs kijelentette, a válogatott továbbra sem egy emberről szól:

 “Hanem arról, hogy a hosszabbítás perceiben Kalmár Zsolt góljával megnyertük a mérkőzést, ezáltal lett jobb hangulata az én búcsúmnak. Döntetlen sem lett volna rossz, de ezt a fent így írták meg, hogy hosszabbításban nyerjünk. Különösen, hogy Kalmár azt mondta, nekem rúgta. Ezt mondtam a fiúknak is, lássák a szurkolók, hogy az utolsó percig küzdünk, ez győzelmet hoz, az még több szeretetet, még több drukkert eredményez. Ezzel a győzelemmel feltettük a cseresznyét a karrieremre, ez a stadion pedig nagyon fog hiányozni.”

A csapatkapitányi utódjáról, Szoboszlai Dominikről úgy vélekedett, ez egy komoly lépés a karrierjében, hogy kiteljesedjen, mert ez a karszalag jó hatással van rá eddig. Úgy vélte, az RB Leipzig futballistája fiatal kora ellenére készen áll a feladatra.

A győztes gólt szerző Kalmár Zsolt arról beszélt, nagyszerű érzés, hogy győzelemmel tudták búcsúztatni Dzsudzsák Balázst, aki mögött egy fantasztikus karrier van, a találatot egyébként neki is ajánlotta.

“Nagyon sokat dolgoztam azért, hogy újra ebben a közegben, ebben a stadionban futballozzak. Nagy kő esett le a szívemről, hiszen hosszú utat tettem meg” – mondta Kalmár, aki sérülés miatt 16 hónapig nem lépett pályára.

Hozzátette, szerencsésen is alakult, hogy éppen Szoboszlai Dominik helyére állt be, hiszen így ő lőhette el a labdát.

A magyar válogatott legközelebb márciusban lép pályára, akkor kezdi meg a 2024-es Európa-bajnokság selejtezősorozatát.

Címlapkép: Orbán Viktor Facebook-videó

Ez is érdekelhet

képcím

Orbán szerint "egyszerű és primitív", ahogy Kijev pénzt kér

képcím

Orbán szerint nyugaton terjed a neomarxista ideológia

képcím

Orbán: Közel vagyunk ahhoz, hogy tényleges hadviselő féllé...