Orbán Viktor: A rendszerváltás óta 2022 volt a magyarok legnehezebb éve

Startlap - Startlap
A miniszterelnök értékeli az elmúlt évet és stratégiai képet vázol fel a Magyarország előtt álló kihívásokról, majd hazai és külföldi újságírók kérdéseire válaszol a szerdai Kormányinfón.

A miniszterelnöki Kormányinfó szerda délelőtt 10 órakor kezdődött a Karmelita kolostorban, és azon részt vesz Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter, valamint Kovács Zoltán, a nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár is.

Ma délután kormányülés is lesz, erről holnap kapunk tájékoztatást – indította a tájékoztatót Orbán Viktor. Hozzátette: a rendszerváltás óta 2022 volt a magyarok legnehezebb éve, de Magyarország ebben az évben rendkívüli teljesítményt nyújtott.

Először is rendkívüli teljesítményt nyújtott a parlamenti választáson, amelyen Magyarország szuverenitását és függetlenségét kellet megvédeni, és ez sikerült is. A választók egy cselekvőképes kormánynak szavaztak bizalmat – mondta a miniszterelnök. A magyarok nem kértek a külföldi veavatkozásból és a follárbaloldalból.

A másik kiemelkedő teljesítmény, hogy Magyarországnak sikerült kimaradnia az orosz-ukrán háborúból – folytatta Orbán. Ennek a háborúnak csak vesztesei vannak – tette hozzá.

További kiemelkedő teljesítménynek nevezte Orbán, hogy “ááltuk a sarat” migráció tekintetében, finanszírozni tudtuk az emelkedő energiaárakat, meg tudtuk őrizni a munkaalpú gazdaságot. Sikerült megállapodni az Európai Unióval, leküzdöttük a hungarofóbiát – zárta a 2022-es év kiemelkedő kormányzati teljesítményeinek felsorolását a miniszterelnök

Végezetül, az újságírósi kérdések előtt Orbán Viktor felvázolta a kormány jövő évi három, legfőbb célkitűzését:

  • kimaradni a háborúból,
  • kimaradni az európai recesszióból,
  • 2023 végére elérni az egy számjegyű inflációt.

A miniszterelnök a tervek között említette még – és szavai szerint a mai kormányülésen erről döntés is születik -, hogy jövőre a fiataloknak 25 éves korig járó szja-mentességet a gyereket vállaló nők számára 30 évre emelik.

 

A Kormányinfón elhangzottakról bővebben itt olvashatsz.

 

Címlapkép: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Karmelita kolostorban 2021. december 21-én. (MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher)

Ez is érdekelhet

képcím

Gulyás elmondta, mikor bólinthatnak rá a svédek...

képcím

Ide utazott Putyin az ellene kiadott elfogatóparancs másnapján -...

képcím

Orbán: Minden magyarban van egy kis Petőfi