Orbán Viktor: A kórházakban nem látok biztató jeleket

Startlap - Startlap
A miniszterelnök szokásos pénteki rádióinterjújában a két legfontosabb aktuális témáról, a magyar EU-s vétóról és a járványhelyzetről volt szó. Reggeli hírösszefoglaló.

Orbán Viktor: A kórházakban nem látok biztató jeleket

A miniszterelnök szokásos pénteki rádióinterjújában a két legfontosabb aktuális témáról, a magyar EU-s vétóról és a járványhelyzetről volt szó. A vétó kapcsán Orbán Viktor nem enged, a koronavírus elleni oltásra jövő héttől lehet regisztrálni. Azt is elárulta,  Orbán Viktor elárulta, mikor dönt a kormány a járványhelyzettel összefüggésben a karácsonyról és az újévről. Ha érdekel, mi hangzott el, akkor katt ide.

Merkely Béla: Csökken a fertőzöttek aránya

A Semmelweis Egyetem rektora szerint a csütörtöki plusz kétezer fertőzött mögött az antigén tesztek állnak, a PCR-tesztekből a járvány gyengülése látszik. Merkely Béla csütörtök este az M1 tévécsatornán tájékoztatott. Az elhangzottakat ebben a cikkben foglalták össze.

A szakértők szerint Müller Cecília nagyon is jól teljesít

Müller Cecíliát és a koronavírus kapcsán nyilvánosan szereplő egyenruhásokat politológusok elemezték, főleg kommunikációs szempontból. A dicséretekből inkább az országos tiszti főorvosnak jutott. Bővebben.

Kevesebbet cigiznek, később kezdenek inni, de többet drogoznak a magyar tinik, mint régebben

Fotó. Robert Alexander/Getty Images

Most jelent meg hetedik alkalommal az ESPAD (European School Survey Project on Alcohol and Other Drugs) kutatás jelentése, amely négyévente felméri a fiatalok egészségkárosító szokásait. Ebből sajnos az derült ki, hogy egyre többet drogoznak a fiatalok, ráadásul nem akármilyen szereket választanak, és részegségben ezüstérmesek vagyunk. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket olvasd el.

Csütörtök éjjel 170 milliárdot csoportosított át a kormány a koronavírusra szánt alapokból, lehet tippelni, mire költötték

Ismét a rég kiürült Gazdaságvédelmi Alapot, és két másik, a járvány miatti károk enyhítésére szánt összeget csapolta tovább a kormány. A milliárdokból sportra és az üldözött keresztények megsegítésére is bőven jutott. További információkért kattints ide.

Kiderült, mit gondolnak a magyarok a vásárlási sávról

Az első hullámhoz képest novemberben módosított szabályokkal, de ismét életbe lépett az idősek vásárlási sávja. Mit gondolnak az emberek az intézkedésről? Erről szól ez a cikk.

Késsel fenyegettek egy rabbit Bécsben

A támadó egy nő volt. A rabbi azt mesélte, a járókelők segítség helyett félrenéztek. Az eset körülményeit ebben a cikkben ismertetik.

Donald Trump nem árulja el, hogy vajon a 2024-es elnökválasztáson is találkozunk-e vele

Fotó: Erin Schaff/The New York Times/Bloomberg via Getty Image

Az USA elnöke csütörtökön este videokonferencián köszöntötte az amerikai katonákat hálaadás napja alkalmából. Trump a járvány közepén arra buzdította népét, hogy “gyűljenek össze otthonaikban”. Nem egy hagyományos nemzeti ünnepi szöveg hangzott el, az elnöktől kérdezni lehetett. Részletek itt.

Irdatlanul hideg éjjelek következnek

Hidegcsepp hatására hózápor, havazás is kialakulhat, vasárnaptól kezdődően pedig kemény fagyok érkeznek. A következő napok részletes időjárás-előrejelzését itt találod.

Ez is érdekelhet

képcím

Magyar erre az öt kérdésre vár választ Orbántól

képcím

Ez volt Orbán első fizetett munkája - A hét legfontosabb hírei...

képcím

Magyar Péter máris veri Orbánt és a Megafont a Facebookon