Kiemelt Hírek 2018. július 28.

Orbán Tusnádfürdőn: Felhatalmaztak minket arra, hogy kiépítsünk egy új korszakot

Startlap Kiemelt Hírek 2018. július 28.
Beszédet mond a magyar miniszterelnök Tusnádfürdőn.

Sikerült visszahonosítani az egymilliomodik magyar állampolgárt – jelentette ki beszéde elején a magyar miniszterelnök a 28. Bálványosi Nyári Szabadegyetemen, Tusnádfürdőn. Azt is mondta: habár gúnyolták a nemzeti együttműködés rendszere kifejezést, mégis, most nem csak új rendszert, hanem egy új korszakot akarnak kiépíteni, és erre kaptak is felhatalmazást az áprilisi választásokon.

Felhatalmaztak minket arra, hogy kiépítsünk egy új korszakot, és új rendszert építsünk fel

– mondta Orbán Viktor.

A magyar kormány nyolc év folyamatos kormányzás után áprilisban négy év újabb munkára kapott esélyt, és felhatalmazást arra, hogy kiépítsen egy új korszakot – közölte Orbán Viktor. A miniszterelnök elmondta: a magyar nemzetegyesítés folyamata átváltozott nemzetépítéssé, amelynek áprilisban tartották a főpróbáját.

Az eredmények azt igazolják, hogy a magyar nemzetépítés sikeres. Bebizonyítottuk, hogy mi magyarok képesek vagyunk megérteni bonyolult és összetett helyzetünket, és ha kell, egy akarattal képesek vagyunk dönteni sorsukról, egy nemzetként mozdulni – fogalmazott.

A külhoni magyarok kiálltak az anyaországi magyarok mellett, minden egyes szavazatuk felelősségvállalás volt Magyarország mellett – jelentette ki Orbán Viktor.

A Kárpát-medence újjáépítése az egyik legfontosabb terv

A Kárpát-medence újjáépítését nevezte Magyarország egyik legfontosabb tervének Orbán Viktor.

A miniszterelnök úgy fogalmazott, “véget ért a száz év magyar magány korszaka. Újra erősek vagyunk, elszántak vagyunk, bátrak vagyunk, van erőnk, van pénzünk, vannak erőforrásaink”.

Hozzátette: az elmúlt években Magyarország bebizonyította szomszédjainak, hogy “aki a magyarokkal együttműködik, az jól jár”.

Orbán Viktor elmondta, Magyarország azt ajánlja a szomszédjainak, hogy gyorsvasúttal, autópályákkal kössék össze országaikat, ahogy az energiahálózatokat is, valamint hangolják össze védelmi politikájukat és a haderőfejlesztéseket.

Fektessünk be egymás térségeibe – javasolta a kormányfő.

Kijelentette: szembe kell nézni azzal, hogy a modern Románia száz éve nem tud mit kezdeni azzal a természeti ténnyel, hogy itt él másfél millió magyar.  Az RMDSZ szlogenje szerint Székelyföld akkor is létezett, amikor a modern Románia még nem létezett, Székelyföld akkor is létezni fog, amikor már az egész Európa behódolt az iszlámnak – mondta Orbán Viktor.

Ahelyett hogy tagadnánk a valóságot, fogjuk fel inkább ezt a helyzetet erőforrásként. Tekintsünk Erdélyre erőforrásként, akarjunk erős Székelyföldet, erősödő magyarságot. Ez erőgyarapodást jelent Románia számára is – fogalmazott.

“Európa vezetői nem tudták megvédeni a kontinenst a bevándorlástól”

Az európai elit csődöt mondott, és ennek a csődnek szimbóluma az Európa Bizottság, amelynek napjai ugyanakkor megvannak számlálva.

Kitért arra is, hogy jelenleg primitív Oroszország-politikát folytat az unió, ehelyett “tagolt Oroszország-politikára lenne szükség”. Orbán Viktor hozzátette: Magyarország, az egész Kárpát-medence és Európa biztonsága ma azon múlik, hogy Törökország, Izrael és Egyiptom elég stabil ország-e ahhoz, hogy megállítsa a muszlim beáramlást.

Ha e három ország közül bármelyik elveszíti stabilitását, annak súlyos következményei lesznek Európa biztonságára – mondta a kormányfő.

A bevándorlásról szólhat a 2019-es EP-választás

Orbán Viktor miniszterelnök szerint a jövő évi európai parlamenti  választás egyetlen közös komoly európai kérdésről, a bevándorlásról szólhat. Arról is beszélt, a liberális demokrácia átfejlődött “liberális nem-demokráciává”.

A kormányfő azt mondta, ha bevándorlásról dönt Európa, akkor az európai elitről is dönt, arról hogy jól kezelte-e a bevándorlás kérdését.

Véleménye szerint az európai elit ideges, mert a választás Magyarország számára kedvező eredménye miatt Európa nagy ívű átalakítása, a Soros-terv elakadhat. Szerinte elakadhat az európai választásokon a nagy cél, hogy Európát átalakítsák és átléptessék a kereszténység utáni és a nemzetek utáni korszakba.

Orbán Viktor kizárólagosan liberális elitnek nevezte a mai európai elitet, amely szerinte csődöt mondott. Azon véleményét is hangoztatta, hogy a liberális demokrácia átfejlődött liberális nem-demokráciává.

Liberalizmus van, demokrácia meg nincs – hangoztatta, hozzátéve, a demokrácia hiányát azzal lehet alátámasztani, hogy Nyugat-Európában általánossá vált a szólásszabadság korlátozása és a cenzúra.

Az EP-választásokon a liberális demokráciának és a ’68-as elitnek is búcsút inthetünk

Orbán Viktor miniszterelnök szerint a jövő évi európai parlamenti választásokon nemcsak a liberális demokráciának lehet búcsút mondani, hanem a ’68-as elitnek is.

A miniszterelnök a Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor (Tusványos) keretében tartott  előadásában úgy vélekedett, hogy a 1968-as generáció helyett az 1990-es antikommunista, keresztény, nemzeti elkötelezettségű generációnak érkezett el az ideje.

Harminc éve még azt gondoltuk, hogy Európa a jövőnk, most azt gondoljuk, mi vagyunk Európa jövője

– jelentette ki.

Csalinak nevezte azt a megközelítést, hogy a kereszténydemokrácia is lehet liberális. Kijelentette: a kereszténydemokrácia – ha úgy tetszik – illiberális.

A liberális demokrácia a multikulturalizmus oldalán áll, bevándorláspárti, és a variálható család modelljét vallja. Ezzel szemben a kereszténydemokrácia elsőbbséget ad a keresztény kultúrának, bevándorlásellenes és a keresztény család pártján áll – mondta Orbán Viktor.

“Minden európai országnak joga van megvédeni keresztény kultúráját”

Minden európai országnak joga van megvédeni keresztény kultúráját, a hagyományos családmodellt, és jogában áll elutasítani a bevándorlást – jelentette ki Orbán Viktor Öt tézist fogalmazott meg ahhoz, hogy Közép-Európa  elfoglalhassa Európában a méltó helyét.

Kijelentette: minden európai országnak joga van megvédeni keresztény kultúráját, joga van elutasítani a multikulturalizmus ideológiáját.

Minden országnak joga van védeni a hagyományos családmodellt, és azt vallani, hogy minden gyereknek joga van egy anyához és egy apához

– közölte Orbán Viktor.

A közép-európai országok jogának nevezte, hogy megvédjék a nemzetstratégiai szempontból kulcsfontosságú gazdasági ágazataikat és piacaikat.

Alaptézisnek tekintette, hogy az országoknak jogukban áll megvédeni határaikat, és elutasítani a bevándorlást.

Azt is alaptézisnek nevezte, hogy minden országnak joga van a legfontosabb kérdésekben ragaszkodni az egy nemzet és egy szavazat elvéhez, amelyet szerinte az EU-ban sem lehet megkerülni.  “Azt állítjuk, mi Közép-Európaiak, hogy van élet a globalizmuson túl, Közép-Európa útja a szabad nemzetek szövetségének útja” – jelentette ki a miniszterelnök.

 

(MTI/Startlap)

Keresés az oldalon