Orbán Ráhel megihlette az egyik legismertebb magyar kortárs festőt

Startlap - Startlap
Alkotott is egy merészet a művész.

Gustav Klimt a XX. század elején festette meg a bécsi bankár, Ferdinand Bloch-Bauer feleségét, és ezzel mindkettejük számára megváltotta a belépőt a halhatatlansághoz. Most ezt a képet gondolta újra a népszerű magyar festő, drMáriás – de már a miniszterelnök lányával – szúrta ki a HVG.

Az Ausztria Mona Lisájának is hívott, Adele Bloch-Bauert Klimt kétszer is vászonra álmodta. Ezek egyikén cserélte le az eredeti alakot DrMáriás Orbán Ráhelre. A végeredményt meg sem próbálta elvonatkoztatni az eredetitől: Orbán Ráhel Gustav Klimt műtermében Adele Bloch Bauer helyébe lép – adta végül a műnek a címet.

 

Még fél napja sincs kint a mű a festő közösségi oldalán, de már többen szóvá tették, hogy olyan, mintha nem a saját lábán állna a modell. De a szemekkel ábrázolt eldobált pelenkák mellett sem mentek el szótlanul, ahogyan többen megjegyezték a milliós karóra hiányát is.

drMáriás az elmúlt években a magyar politikai élet szinte összes jelentősebb személyiségét megfestette már. Bár rendszerint mindezt sajátos gúnnyal teszi, legnagyobb, debreceni kiállítását mégis a fideszes Kósa Lajos nyitotta meg 2017 tavaszán.

Ez is érdekelhet

képcím

Elkészült a kínai híd Horvátországban, ami 3 óra helyett 3...

képcím

"Dögölj meg! Gyerünk, ugorj!" - üvöltötték autósok a 18 éves...

képcím

Berki Mazsi megszólalt: A férjemnek gyönyörű temetése lesz