Orbán Ráhel elit bababoltot nyit Budán

Startlap - Startlap
A jómódú családokat megcélzó üzlettel a miniszterelnök lánya, akinek a legutóbb akkor merült fel a neve a babaholmik kapcsán, amikor koszos pelenkát dobott el a horvát autópályán, saját bevallása szerint “a fenntarthatóságra és a tudatos szülői magatartásra” szeretne “nevelni”.

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Orbán Ráhel elit bababoltot nyit Budán

A jómódú családokat megcélzó üzlettel a miniszterelnök lánya, akinek a legutóbb akkor merült fel a neve a babaholmik kapcsán, amikor koszos pelenkát dobott el a horvát autópályán, saját bevallása szerint “a fenntarthatóságra és a tudatos szülői magatartásra” szeretne “nevelni”. Részletek itt.

Hatféle Milka terméket hív vissza a Spar szennyezés miatt

Az egyik összetevővel adódott gond, ami miatt az érintett fagylaltok és csokoládék elfogyasztása az egészségre káros lehet. További információkért katt ide.

Kiderültek az adatok a védettségi igazolványokról: Budapestre érkezett a legtöbb, Borsodba a legkevesebb

Szél Bernadett kitartó munkájának köszönhetően nyilvánossá vált a 6 560 942 darab, a koronavírus ellen többé-kevésbé elméletben védett lakos területi eloszlása. A legjobban és a legrosszabbul álló települések beoltott, illetve betegségen túlesett polgárainak aránya között többszörös a különbség. Részletek itt.

A magyarok 90 százaléka szerint nem a kormánynak, hanem a szülőknek és a tanároknak kellene eldöntenie, mit tanítanak az iskolákban a szexuális kisebbségekről

Háromból ketten egyenesen a tananyagba emelnék a témát. A Medián júliusi, reprezentatív kutatásából egyértelműen látszik, hogy az ország távolról sem olyan elutasító az LMBTQ emberekkel szemben, ahogyan azt a kormány tálalja, még a házasság és a örökbefogadás szempontjából sem. A felmérés kifejezetten izgalmas eredményekkel szolgált, amelyeket ebben a cikkben ismertetnek.

Indul a professzionális kaszálás a méhlegelőkön: nem egészen úgy fogják csinálni, ahogy a Fidelitas

Budapest főtájépítésze a Facebookon számolt be arról, hogyan működik a folyamat, és miért olyan fontos, hogy szaktudás nélkül senki se akarjon kertészkedni a közterületi zöldfelületeken. Avagy ezért lesznek csíkosak a rétek a Gellért-hegyen. Fotók és további részletek itt.

Alig maradt szállás a hosszú hétvégére: meglepően alakult a legnépszerűbb úti célok rangsora

Fotó: Getty Images

A szálláshelyek érezhető drágulása mellett is dübörögnek a foglalások, a helyszíneket illetően régiós szinten nincs meglepetés, de a legkapósabb települést tekintve már igen. Bővebben.

Ingyenes vécékkel javítanák a Balaton vízminőségét

Az emberi vizelettel évente 1,2 tonna foszfor kerül a tó vizébe, a BME Vízgazdálkodási Kutatócsoportjának tagja gyakorlatilag közölte, hogy már az is természetvédelem, ha használjuk a mosdót. Az önkormányzatok az állam segítségét kérik. Bővebben.

Egyetlen képpel mutatta meg Budapest, hogy miért volna hatalmas szükség a faültetésekre

A Városháza Facebook-oldalán pénteken kora délután megjelent műholdfelvétel a városi hősziget-hatást mutatja be, roppant szemléletesen. Íme.

Kannabiszízű termékekkel tölti meg a polcokat a németországi Lidl

Fotó: Justin Sullivan/Getty Images

Rögtön több mint húsz ilyen termék árusítását kezdik meg. A kannabiszízű élelmiszerek a kínálatban óvatos, ugyanakkor határozott lépést jelentenek, amely a német viszonyokra nézve jelzésértékű lehet. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket nézd meg.

Lehet, hogy sikerült megfékezni a Görögországban pusztító tüzeket

Azonban a hétvégi időjárás-előrejelzés aggodalomra ad okot. Görögországban két hét alatt 100 ezer hektár égett le az erdőtüzek során. Részletek itt.

Ez is érdekelhet

képcím

Első fotók a csütörtök esti tragikus budapesti balesetről

képcím

ATV: Feljelenti a kormány a Spart

képcím

Robbanás történt Budapesten, egy nő meghalt