Orbán: Magyarországon nincs éhező gyerek

Startlap - Startlap
Videó a brutális horvátországi balesetről: így rohant bele a fizetőkapunál várakozó magyar családba a BMW-s. A Hableány magyar áldozatainak búcsúztatója képekben. Gyermekotthonos fiataloktól rettegnek a budapesti villanegyed lakói. Hírösszefoglaló.

Orbán Viktor szerint Magyarországon nincs éhező gyerek

A miniszterelnök péntek reggeli rádióinterjújában több fontos témát érintett, beszélt a családvédelemről, Ursula von der Leyen elnökjelölti megválasztásáról, reagált arra, hogy a DK-s Dobrev Klára nem szavazta meg a fideszes Járóka Líviát az Európai Parlament alelnökének, valamint a civil szervezetek uniós finanszírozásáról. Ha érdekel, miket mondott Orbán Viktor, akkor itt megtalálod az interjú összefoglalóját.

Videó a brutális horvátországi balesetről: így rohant bele a fizetőkapunál várakozó magyar családba a BMW-s

Egy helyi lap közölte a térfigyelő kamera felvételét, amelyen jól látszik, ahogy a szabályosan közlekedő magyar család autójába irdatlan sebességgel, lassítás nélkül belehajt egy BMW a horvát autópálya egyik fizetőkapujánál. Az erősen felkavaró videótitt nézheted meg, ahol a sérültek személyéről és állapotáról, valamint a vétkes sofőrről is tájékozódhatsz.

A Hableány magyar áldozatainak búcsúztatója képekben

Pénteken 11 órakor 15 hajó részvételével kezdődött a gyászszertartás, amelyen a dunai hajóbaleset két magyar áldozatát, Pethő János matrózt és Lombos László kapitányt búcsúztatták a Margit hídhoz közel. Az eseményről további részleteket és egy fotógalériát találsz ebben a cikkben.

Gyermekotthonos fiataloktól rettegnek a budapesti villanegyed lakói

A XII. kerület az egyik legdrágább része a fővárosnak, itt található az Esze Tamás Gyermekotthon, amelynek több évtizedes működése során sosem tapasztaltak konfliktusokat a környékbeliekkel. Az elmúlt egy évben azonban minden megváltozott: három-négy gyerek rettegésben tartja a lakókat. Ha ide kattintasz, elolvashatod, mire panaszkodnak az istenhegyi lakosok, megismerheted Székely László ombudsman lesújtó jelentését az otthonban uralkodó állapotokról, valamint a rendőrség reakcióját is.

Nézd meg, mire fog elkölteni a kormány 21 792 milliárd forintot 2020-ban

A képviselők szavaznak a 2020. évi költségvetésről az Országgyűlés plenáris ülésén 2019. július 12-én. (Fotó: MTI/Kovács Attila)

Pénteken a parlamenti többség megszavazta a 2020-as költségvetést, illetve az adótörvényeket módosító csomagot is. 2020-at a családok évének harangozták be, de a számok tanúsága szerint van egy cél, ami ennél is fontosabb volt. Ezen kívül egyéb nyertesei is vannak a költségvetésnek, a két vesztese pedig az oktatás és a nyugdíjasok. A pontos számokért, valamint az adózási változásokért ide kattints.

Bayer Zsolt az ellenzéki képviselők leváltását követeli

Bayer Zsolt szerint “erkölcsi értelemben” hazaárulást követtek el az ellenzéki EP-képviselők, ezért azt javasolja (valójában “határozottan követeli”), hogy azonnali hatállyal távolítsák el őket parlamenti pozícióikból. Az alábbi cikkből megtudhatod, mit értékelt a Fidesz 5. számú párttagkönyvének tulajdonosa hazaárulásként, valamint azt is, miért éppen a képviselők leváltását sürgeti.

Döntött az Országgyűlés a köznevelési törvényről 

Másfél hetes halasztás után pénteken szavazott a parlament a közneveléssel összefüggő egyes törvények módosításáról, amelyek az intézményvezetőket, a magántanulói jogviszonyt, az óvodába járást, az alternatív kerettanterveket és a tankönyvellátás szabályozását érintik. Innen kiderül, miként voksoltak a képviselők, valamint az is, miről szól pontosan a módosítás.

Döntés született Demeter Márta mentelmi jogának felfüggesztéséről

Demeter Márta felszólal mentelmi ügyének tárgyalásán az Országgyűlés plenáris ülésén 2019. július 12-én. (Fotó: MTI/Kovács Attila)

Az Országgyűlés pénteken szavazott az LMP-s Demeter Márta mentelmi jogának felfüggesztéséről, amelyet Polt Péter legfőbb ügyész indítványozott egy hivatali visszaélés ügyében indult büntetőeljárás miatt. A szavazás kimeneteléről és az ügy részleteiről itt írnak bővebben.

Orbán Viktor nem teljesíti az EB elnök-jelöltjének kérését

Nem tudjuk teljesíteni ezt a kérést

– közölte Orbán Viktor, amikor arról faggatták, megteszi-e azt, amit Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnök-jelöltje kért az uniós biztosok jelölésével kapcsolatban. Ezen kívül arra is fény derült, hogy Varga Mihály egészen más vonatkozású kérését “részlegesen” teljesíti a miniszterelnök. A részleteket itt találod.

“Kitartanak egy olyan jogi koncepció mellett, ami legfeljebb az 1950-es években volt divat” – Czeglédy Csaba visszaszólt az ügyészségnek

Júniusban jogi patthelyzet alakult ki a Czeglédy Csaba elleni büntetőeljárásban: mivel Czeglédy a DK EP-listájára felkerülve mentelmi jogot szerzett átmenetileg, a Szegedi Törvényszéknek meg kellett szüntetnie az eljárást. A választás lezárultával az ügyészség azonnal folytatta volna az eljárást, de ezt a bíróság az előbbiekre hivatkozva elutasította. A Csongrád Megyei Főügyészség és a Szegedi Fellebbviteli Főügyészség azonban úgy véli, a büntetőügy simán folytatható. Minderre reagált Czeglédy, aki szerint jogállamban ilyesmi nem történhetne meg. Érvelését erre a linkre kattintva olvashatod el.

Ez is érdekelhet

képcím

Hivatalos: Erdogan nyerte a török elnökválasztást

képcím

Orbán Viktor köszönetet mondott az Európai Uniónak

képcím

Több állami gondozottat megkéselt egy férfi egy lengyelországi...