Orbán: Ma az európaiaknak nincs joguk hazájukhoz, nyelvükhöz, kultúrájukhoz, családjukhoz és Istenükhöz

Startlap - Startlap
A miniszterelnök Szamizdat 15. című írásában az Alkotmánybíróság döntését elemzi a határvédelemről és a migrációról. Délelőtti hírösszefoglaló.

MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Orbán: Ma az európaiaknak nincs joguk hazájukhoz, nyelvükhöz, kultúrájukhoz, családjukhoz és Istenükhöz

A miniszterelnök Szamizdat 15. című írásában az Alkotmánybíróság döntését elemzi a határvédelemről és a migrációról. Íme a szöveg.

Az EMMI cáfolja, hogy meghosszabbították volna a pedagógusok oltási határidejét

Az RTL Klub szombaton adott hírt róla, hogy a tanárokat hétfőn levélben értesítik a határidő módosításáról. A minisztérium közleményben jelezte, hogy erről szó sincs. További információkért katt ide.

A Republikon szerint a Völner-botrány ellenére is erősödik a Fidesz, az IDEA szerint fej-fej mellett állnak az ellenzékkel

Egymásnak ellentmond a két decemberi felmérés eredménye a kormánypárt helyzetéről: míg a Republikon Intézet adatfelvétele értelmében a Fidesz népszerűsége hosszú idő után most erősödött, az IDEA Intézet kutatásában már arról írnak, hogy semmilyen változás nem történt. A közvélemény-kutatások eredményei erre a két linkre kattintva olvashatók.

Hiába a kormányzati sikerpropaganda, Magyarország gazdasága csúszik lefelé

MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Miközben rekordot döntött a költségvetési hiány, az infláció, a forint zuhan, rendre a “magyar gazdasági csodáról” és a “felzárkózás évtizedéről” hallani. A 24.hu a Világbank hosszú távú adatsorai alapján tekintette át, hogyan alakult fejlettségünk 1995 és 2020 között, tizenhat régiós volt szocialista országgal összehasonlítva. Az adatok nem a kormányt támasztják alá. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket olvasd el.

Koronavírus itthon: 366 beteg halt meg a hétvégén

A legfrissebb, hivatalos magyar járványügyi statisztikák itt találhatók.

“Ezen nem lehet csak úgy túl lenni” – az állami ellátórendszer és a társadalom csődje, ami a cigány gyilkosságok után történt

A hazai kriminalisztika történetének egyik legsúlyosabb esete volt a kétezres évek végének gyilkosság-sorozata, amelynek során szabályos vadászatot indítva a romák ellen összesen hat embert öltek meg lőfegyverrel és Molotov-koktéllal, köztük egy négyéves kisfiút. Ahogy a médiafigyelem elhalkult, az életben maradt áldozatokat is magukra hagyták. Egy civilekből álló informális szervezet az, amely az egészségügyi-nevelésügyi ellátórendszer hiányosságait felismerve, az anyagi adományokon túl, komplexebb módon is próbálja támogatni a családokat. Ebben a cikkben ők mesélnek arról, mi történt az elmúlt több mint egy évtized során a túlélőkkel.

Antennahálózatot épített a tévéember az Uzsokinak, évi 5 millióval csökkentette a kórház költségeit

Magyarország leghíresebb tévészerelője, Ellenbacher Attila a járvány miatt több hálózat kiépítését kénytelen volt elhalasztani, de az Uzsoki Utcai Kórház kérésének eleget tett, hogy segítse az intézmény költségvetését. Fotók és további részletek itt.

Minden eddigi rekordot megdöntött Csontváry Kosztka Tivadar képe: közel félmilliárddal zárult a licit

MTI/Mohai Balázs

Az 1903-ban készült Titokzatos sziget című festmény, amelyet a művész legrejtélyesebb alkotásának tartanak, egy másik Csontváry-kép rekordját döntötte meg vasárnap este, amikor 460 millió forintért árverezték el. Bővebben.

Néhány napot kapunk az igazi télből

Az éjjel érkezett hidegfrontot követően erőteljes melegedés indul az ünnepek alatt. A következő napok időjárás-előrejelzése itt olvasható.

Ez is érdekelhet

képcím

Magyar Péter: Kocsis Máté heti rendszerességgel egyeztet Dúró...

képcím

"El kell foglalnunk Brüsszelt" - Orbán Viktor kiadta választási...

képcím

Orbán: Ezt most túlzásnak érzik a hallgatók, de nem túlzás