Orbán szerint a Fidesz 2060-ig kormányoz majd

Startlap - Startlap
2010-ben felfigyelt a kínai államkapitalizmus "hatékonyságára", unortodox gazdaságpolitikájával éppen egy ehhez hasonló rendszer kiépítésén dolgozik - közölte a miniszterelnök zárt körű beszédében sajtóértesülések szerint. Esti hírösszefoglaló.

Orbán már a 2060-as Fidesz-kormányról beszélt Kötcsén

2030-ban el kell gondolkodni az EU-tagságon, ekkor Magyarország a többi V4-állammal együtt nettó befizetővé válik, de az Orbán által tudatosan kinevelt új Fidesz-generációnak 2030 után, akár 2060-ig is el kell tudnia majd kormányoznia az országot – fejtette ki a kormányfő a szokásos éves kötcsei találkozón a Szabad Európa értesülései szerint. A lap több résztvevőre hivatkozva adott alapos beszámolót a zárt körben elhangzott miniszterelnöki beszédről, amelyben Orbán állítólag arra is kitért: a hatékony kínai államkapitalizmushoz hasonló gazdasági modell kiépítésén dolgozik.

Dobrev Klára árnyékkormányt alakít

A Demokratikus Koalíció azt szeretné, ha Dobrev Klára megmutatná a “kiutat a megélhetési válságból, amelybe Orbán Viktor és kormánya taszította a magyarokat”

A kormány távozása az első számú feltétele annak, hogy véget vessünk ennek a megélhetési válságnak

– jelentette ki Molnár Csaba, a párt alelnöke sajtótájékoztatójukon. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket olvasd el.

A választási bizottság elismerte, hogy kiugróan megnőtt a választópolgárok száma az I. kerületben az időközi előtt

Ezzel együtt azonban a Budapest I. Kerületi Helyi Választási Bizottság határozatában elutasította az ügy kivizsgálását. A helyi időközi választást megelőző napokban gyanúsan sokan “költöztek be” egy Ostrom utcai magánklinika címére, a 24.hu az új lakók között Baczkó Norbert Fidelitas-alelnököt és több ismerősét azonosította. Az esetről és annak legfrissebb fejleményeiről innen tájékozódhatsz.

Gulyás Gergely bejelentette: legkésőbb jövő héten döntenek az árstopokról

MTI/Máthé Zoltán

A miniszterelnökséget vezető miniszter a Hír TV-ben tájékoztatott az ár- és kamatstopok várható sorsáról. Gulyás a csatornának egyébként alapvetően az Európai Parlament döntésére reagált, a magyarországi demokráciát és a magyar média sokszínűségét méltatva. További információkért katt ide.

Mészáros Lőrinc péksége 200 milliós támogatást nyert

Az ország leggazdagabb emberével, akinek vagyona egyetlen év alatt 25 milliárddal növekedett, a Vidékfejlesztési Program volt ilyen bőkezű. Egészen pontosan 207,9 milliós támogatást ítéltek meg a Vál-Völgye Pékségnek, amely többek között a Hernádi Zsolt-féle, az állami pályázatok által szintén kifejezetten kedvelt Grand Hotel Esztergomba is szállít. A cég a magas minőséggel indokolja az összeget. Bővebben.

Melegedőszobát hozna létre a dolgozóinak a KSH

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) a Klubrádió által közzétett hírt azzal kommentálta, hogy az energiatakarékossági elvárásoknak eleget téve szeretnék figyelembe venni munkatársaik igényeit is. Gulyás Gergely két héttel ezelőtt jelentette be, hogy legfeljebb 18 fokra fűthetik fel az állami intézmények irodáit. Részletek.

Szilágyi Liliána a bíróságon: Arra keltem fel, hogy apám megmerevedett nemi szerve hozzám nyomódik

Szilágyi Zoltán kérése ellenére nyilvánosan zajlik a per, amelyet ő indított lánya ellen becsületsértés miatt. A vádlottként felszólaló Eb-ezüstérmes úszó, aki tavaly vádolta meg apját szexuális és egyéb jellegű bántalmazással, súlyos részletekről vallott a bíróság előtt. Szilágyi Liliána azt mondta, édesapja mintát vett első menstruációjából, meztelenül, a tükör elé állítva fogdosta őt, máskor ököllel ütötte, fojtogatta, édesanyját terhesen is megverte, és alig nyolcéves volt, amikor apja megvizsgálta, van-e már szeméremszőrzete. Szilágyi Zoltán ehhez annyit fűzőtt hozzá, lányát “aljas cél vezérelte”, hogy “tönkretegye” őt. Bővebben.

Németh Balázs: 2000 óta foglalkoztat Orbán Viktor titka

Szeretnék egyszer a miniszterelnök mellett dolgozni. Könnyű dolgom volt a tévében, mert rutinból ment. Nyilvános a fizetésem, megkaptam minden hónapban – simán tudtam volna még a következő négy évben is csinálni. 

Az állami hírtelevíziótól szeptemberben a budapesti atlétikai világbajnokság szervezésének vezetése érdekében távozó Németh Balázs nagyinterjút adott.

MTI/Cseke Csilla

Új feladatáról azt mondja, “lehet, hogy nem állomás, vagy ugródeszka lesz, hanem süllyesztő”, ugyanakkor a vágya az, hogy Orbán Viktor mellé kerüljön, a közmédiánál töltött nyolc évét pedig utólag sem kritizálja.

Fél tucat megyét ellátó szívközpont épül Miskolcon

Mintegy 2,7 millió lakost, a teljes észak-magyarországi és észak-alföldi régió szolgálhatja majd ki a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórházban épülő Miskolci Szívérrendszeri Központ. A közel 30 milliárdos projektnek már a látványterveit is bemutatták. Videó és további részletek itt.

Akkora a tömeg II. Erzsébet ravatalánál, hogy a rendőrségnek kellett közbelépnie

A londoni hatóságok lezárták a 96 évesen, múlt csütörtökön elhunyt uralkodó koporsójához vezető sort a Westminster Hall felé. Az intézkedésre azért került sor, mert az egész kelet-londoni Southwark Park megtelt a várakozókkal, akik több kilométer hosszan álltak sorban, hogy elbúcsúzhassanak a királynőjüktől, és ennek érdekében akár 14 óra ácsorgásra is hajlandóak. Bővebben.

(Címlapkép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)

Ez is érdekelhet

képcím

Ide utazott Putyin az ellene kiadott elfogatóparancs másnapján -...

képcím

Orbán: Minden magyarban van egy kis Petőfi

képcím

Tíz gyerek sérült meg az M1-es tömegbalesetben - képeken a hét...