Orbán: Kifejezetten ellenezném a további szigorításokat

Startlap - Startlap
A kormány június elejére 6 millió ember beoltását tervezi, de a nép dönti el, kapjanak-e nagyobb szabadságot a védett személyek. Reggeli hírösszefoglaló.

Orbán: Kifejezetten ellenezném a további szigorításokat

A kormányfő szokásos pénteki rádióinterjújában a koronavírus volt a fő téma. A kormány június elejére 6 millió ember beoltását tervezi, de a nép dönti el, kapjanak-e nagyobb szabadságot a védett személyek. Bővebben.

Március elejére egymillió védett emberrel számol a kormány

Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő az M1 csütörtök esti műsorában beszélt az új koronavírus elleni vakcinákról és a harmadik hullámról. Ha kíváncsi vagy, mi hangzott el, akkor itt folytasd az olvasást.

A teljes magyar adatvagyon egy állami ügynökség alá szerveznék

Semjén Zsolt törvényjavaslata értelmében létrehoznák a Nemzeti Adatvagyon Ügynökséget. Az adatkezelésben kulcsszerepet kapna Pintér Sándor, Rogán Antal és Palkovics László. Részletek itt.

Egymás hegyén-hátán épülnek a fura minipiacok, 300 millióból

A boconádi polgármester utat szeretett volna, de a fideszes Szabó Zsolt csak piac építését ajánlotta fel. Szabó választókerületében, ahol éppen gyanús pályázatok miatt nyomoz a rendőrség, sorra bukkannak fel a néhány asztalból álló piacterek. A száz százalékban EU-s forrásból több helyen csak a gödör épült meg, de gyakran nincs is aki árulhatna. Az építkezéssel általában egy hevesi, a közbeszerzéseken rendre sikeres céget bíztak meg, ami pár évvel ezelőtt még televíziós műsorok készítésével foglalkozott. Bővebben.

Milliós nyomravezetői díjat tűztek ki a férfira, aki megpróbált megerőszakolni egy nőt a HÉV-en

MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba

Hajtóvadászat indult a férfi ellen, aki januárban megtámadott egy 47 éves nőt a gödöllői HÉV-en. A szexuális erőszak kísérletén túl kifosztással és testi sértéssel gyanúsított ismeretlenről részletes személyleírás és fantomkép áll rendelkezésre. Fotó és további részletek itt.

Szívtáji fájdalmat, ritmuszavart, bőrgyulladást okozhat a nagy hideg

A Nemzeti Népegészségügyi Központ a rendkívüli lehűlés miatt tájékoztatót közölt a hideg idő hatásairól, valamint több tanácsot is megfogalmazott, hogy elkerülhessük a bajt. További információkért katt ide.

Sokmilliárdos németországi bűnügy szálai vezetnek a nemzeti vagyonért felelős miniszter volt férjéhez

A vizes vb-s botrány miatt körözés alatt álló, jelenleg szökésben lévő Balogh Sándor által üzemeltetett hálózat ismét az érdeklődés középpontjába került az elmúlt évtized legnagyobb Baden-Württembergi csalásának tartott ügyben. Balogh közeli munkatársát sok év börtönre ítélték, de ő is megszökött. Mi történt? Innen kiderül.

Így intézte el a Kúria, hogy soha többet ne kelljen ellenzéki politikust meghívni a köztévébe

Tíz évvel azután, hogy a frissen hatalomra kerülő Orbán-kormány új médiatörvényben a közszolgálati médiaszolgáltatás egyik céljaként a kiegyensúlyozott, tárgyilagos tájékoztatást határozta meg, a Kúria úgy döntött, hogy ezt az is kimeríti, ha az M1 éppen csak említést tesz az ellenzéki vélemények létezéséről. Pedig az első fokon eljáró Fővárosi Törvényszék tavaly nyáron még egészen másként látta a helyzetet. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket olvasd el.

Joe Biden leleplezheti, miről folytatott titkos beszélgetéseket Putyin és Trump

Erin Schaff/The New York Times/Bloomberg via Getty Images

Még Donald Trump saját nemzetbiztonsági tanácsadója is csak másodkézből értesülhetett a Trump és Putyin között zajló beszélgetések tartalmáról. Joe Biden számára már hozzáférhetők azok az anyagok, amelyeket elődje megpróbált eltitkolni, és nem kizárt, hogy ebből a nyilvánossághoz is eljuthatnak dolgok. Részletek itt.

Igazi finn telet élvezhetünk napokon át

A sarkvidék irányából érkező újabb hideg légáramlatnak köszönhetően a hazai hőmérséklet éppen olyan lesz, mint amilyen Finnország déli részén szokott lenni ilyenkor. A következő napok részletes időjárás-előrejelzése itt található.

Ez is érdekelhet

képcím

"El kell foglalnunk Brüsszelt" - Orbán Viktor kiadta választási...

képcím

Orbán: Ezt most túlzásnak érzik a hallgatók, de nem túlzás

képcím

Folytatódhat Orbánék konferenciája Büsszelben