Orbán: később tömeges oltás is kezdődik Magyarországon

Három nap múlva megérkezik a koronavírus elleni első adag oltóanyag - közölte a miniszterelnök a Facebookon megjelent videójában.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2020-12-23 15:23

Fotó forrása: Facebook-videó

“A csata döntő fázisába léptünk” – fogalmazott a kormányfő. Elmondta, az operatív törzs tanácskozásán még egyszer áttekintették és jóváhagyták az oltási tervet.

Az első vakcinákból először az orvosok, az ápolók és a betegek életéért küzdő, intenzív osztályon dolgozók kapnak oltási lehetőséget – közölte Orbán Viktor.

Jelezte: később tömeges oltás is kezdődik Magyarországon, ám ennek pontos időpontját még nem tudni, az pedig, hogy milyen vakcinával történik majd, az az EU, illetve a magyar hatóságok által lefolytatott engedélyeztetési eljárásoktól függ.

A kormány mindenkivel egyeztet: nyugati, keleti, amerikai, európai, orosz, kínai és izraeli, engedélyeztetésre váró termékekről is tárgyal – tette hozzá.

A miniszterelnök ismét hangsúlyozta, hogy a tömeges oltás önkéntes és ingyenes lesz, egyúttal kérte, hogy aki be akarja oltatni magát, az regisztráljon. 

 

 Az operatív törzs ülésén megnézték a vakcinaigazolás digitális verzióját is, amelyet a Belügyminisztérium fejlesztett ki. A kormány ugyanis arra készül, hogy azoknak, akik már védettek, mert beoltatták magukat vagy átestek korábban a fertőzésen, legyen erről egy igazolványuk – fejtette ki Orbán Viktor, megjegyezve, hogy ez összhangban van a digitális útlevél létrehozására vonatkozó uniós törekvéssel.

A kormányfő a tömeges oltás elérhetővé tételéig is arra kérte az embereket, hogy tartsák be a szabályokat, és az ünnepek alatt is vigyázzanak egymásra.

“Ha összefogunk és vigyázunk egymásra, akkor vissza tudjuk szorítani a vírus terjedési sebességét, úgy, ahogy az egyszer már sikerült. Minden élet számít” – zárta szavait a miniszterelnök.

(MTI)

Mai nap hírei

Leváltották a külügy helyettes államtitkárát

168ora.hu3 órája

Hegynek felfelé halad tovább a forint

tozsdeforum.hu4 órája

Hemzseg a hibáktól a Xiaomi új csúcsmobilja

gsmring.hu5 órája

Lakás felújítási támogatás - válaszok a leggyakrabban feltett kérdésekre

ado1szazalek.com7 órája

Záróvonalon tolakodott a BMW-s, látnod kell mi történt ezután

metropol.hu14 órája

Csak saját felelősségre igyál az unikornisok könnyéből, ami felér egy lórúgással

unilife.hu16 órája

Hamarosan új funkcióval bővül a Netflix!

metabro.hu17 órája

Elmeszelte az Alkotmánybíróság az új hulladékgazdálkodási törvényt

agroinform.hu20 órája