Orbán "fajgyűlölő beszéde" miatt lemondott Hegedűs Zsuzsa miniszterelnöki megbízott

Startlap - Startlap
Az Orbán Viktorral szoros barátságot ápoló szociológus tegeződő levélében nagyon súlyos állítások hangzanak el a tusványosi beszédről és a kormányzati politikáról. A miniszterelnök válaszlevelet írt Hegedűsnek, és elfogadta lemondását. Esti hírösszefoglaló.

Orbán “fajgyűlölő beszéde” miatt lemondott Hegedűs Zsuzsa miniszterelnöki megbízott

Az Orbán Viktorral közismerten szoros viszonyt ápoló szociológus nyílt levélben jelentette be, hogy a tusványosi beszéd miatt “szakít” a kormányfővel. Ugyan Hegedűs közvetlen hangulatú, tegeződő levelében barátjaként utal Orbán Viktorra, súlyos állításokat tesz róla. Kijelenti, hogy a felszólalás “Goebbelsnek is tetszett volna”, már a “szélsőjobboldal számára is vállalhatatlannak” nevezi Orbán kijelentéseit, politikájáról pedig azt mondja, “már régen túl autokrata, túl radikálisan EU és migránsellenes”.

Számomra, szöges ellentétben áll azzal a Viktorral, aki 2002 novemberében beállított hozzám és akivel egészen 2013-ig öröm volt együtt dolgozni.

Hegedűs Zsuzsa levele ebben a cikkben olvasható. A miniszterelnök válaszlevele is megérkezett Hegedűs Zsuzsának, és arról írt neki:

A magamfajták esetében a rasszizmus ab ovo ki van zárva.

Orbán Viktor válaszáért ide kell kattintani. A levélből végül egy egész levélfolyam kerekedett, Orbán reakcióját egy újabb nyilvános szöveg követte Hegedűs Zsuzsa részéről, amelyet itt találsz.

Gázpisztollyal lövöldöztek a Jahn Ferenc Kórházban

Az elkövető tettlegességig fajuló vitába keveredett egy orvossal, a rendőrség eljárást indított. Mi történt? Innen kiderül.

A szomszéd gázszámláját is fizethetik a társasházi lakók

MTVA/Bizományosi: Faludi Imre

A Társasházkezelők Országos Egyesületének elnöke az RTL Klub képernyőjén hívta fel a figyelmet arra, hogy az új rezsicsökkentési szabályokról szóló rendeletből kimaradt, miként osszák fel a költségeket a központi fűtéssel rendelkező társasházakban, ahol egy mérőállomás jut több lakásra. A legrosszabbul az alacsony fogyasztású háztartások járhatnak. Bővebben.

Létszámhiány miatt nem fogad betegeket a szegedi urológia

“Személyi feltétel átmeneti hiányára tekintettel” állították le az ellátást a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központban. Az utóbbi időszakban egyre szaporodnak a magyar egészségügyi intézményekből érkező hasonló hírek. Részletek.

Újra emelt az alapkamaton a jegybank

A Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsa a várakozásnak megfelelően emelte a jegybanki alapkamatot. A forint értékére azonban nem volt túl nagy hatása a döntésnek. További információkért katt ide.

Már érzik a bajt a cukrászdák

MTI/Sóki Tamás

A vendégek számán és a vásárolt termékek típusán is jól látszik, hogy egyre nehezebben engedheti meg magának a hazai lakosság a cukrászdák látogatását. Kevesebb cukrászda tudja kigazdálkodni működési költségeit, egy érintett üzletvezető szerint pedig a vidéki fogyasztók a fővárosi árakat alig tudnák kifizetni. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket olvasd el.

Büszkén jelentette be a kormány, hogy mindjárt utal az Átriumnak, akik hónapok óta hiába várják a pénzüket

A Kulturális és Innovációs Minisztérium keddi közleménye szerint megkezdik a kifizetéseket több intézmény felé, az Átrium Színházat külön is megemlítik, mint “a magát függetlennek nevező, rendszeres állami támogatásban részesülő” teátrumot. A budai színház 255 millió forintot kérelmezett, és 17 milliót fognak kapni “napokon belül”. Bővebben.

Hamar visszatér az izzasztó forróság

Mindjárt újra közelebb kerülnek a napi maximumok a negyven fokhoz a harminc helyett, hiába vonul át hidegfront Magyarország területe felett. A következő napok időjárás-előrejelzése itt nézegethető.

(Címlapkép: MTI Fotó/Komka Péter)

Ez is érdekelhet

képcím

Ide utazott Putyin az ellene kiadott elfogatóparancs másnapján -...

képcím

Orbán: Minden magyarban van egy kis Petőfi

képcím

Tíz gyerek sérült meg az M1-es tömegbalesetben - képeken a hét...