Orbán: Európában egyre több a dühös ember

Startlap - Startlap
Orbán szerint Brüsszelre dühösek, ezért elővették a csodafegyvert: érkezik a következő nemzeti konzultáció. Esti hírösszefoglaló.

Orbán: Európában egyre több a dühös ember

Mi tagadás, mi is azok vagyunk

 – tette hozzá a kormányfő, aki ezúttal egy Facebook-bejegyzést szentelt annak, hogy újra elmondja, a brüsszeli szankciók mekkora károkat okoznak Európának. A dolog apropója az, hogy a kormány ismét nemzeti konzultációt indít, amelynek témáját az Oroszországgal szembeni háborús energiaszankciók szolgáltatják. Részletek.

Semjén Zsolt orosz egyházi kitüntetést kapott

MTIBalogh Zoltán

Ugyan Hilarion Budapest-magyarországi metropolita beszámolójából kiderül, hogy a Fidesz politikusa “a magyar kormány épületében” kapta meg az Orosz Ortodox Egyház elismerését, ugyanez a magyar kormány nem verte nagydobra az ügyet. Pedig Semjén Zsolt még választ is írt az őt méltató Hilarion metropolitának, amelyben olyan mondatok olvashatók, miszerint a miniszterelnök-helyettes Krisztus szolgálataként tekint saját tevékenységére. Bővebben.

Műholdfelvételek bizonyítják, hogy az oroszok felgyorsíthatták a “Repülő Csernobil” fejlesztését

A Novaja Zemlja orosz szigetcsoport felett készült felvételeket közölt a The Sun, melyeket a Burevesztnyik rakéta fejlesztésével hoztak összefüggésbe, és a feltételezéseket a bázison végrehajtott infrastrukturális fejlesztések is alátámasztják. Egy olyan nukleáris meghajtású rakétáról van szó, amelyet Putyin “korlátlan hatótávolságúnak” nevezett. Bővebben.

35-szörös gázdíjat kér az MVM Szentendrétől

Miután a városvezetés az első, a tavalyi ár 17,5-szereséről szóló ajánlatot nem fogadta el, az MVM egy tarifacsomagba való automatikus bekerülésről, és az ezzel járó közel 35-szörös új gázárról tájékoztatta Szentendrét. A polgármester sürgős felülvizsgálatot követel az állami cégtől. Az esetről itt írnak.

Nem hajlandó elárulni a kormány, miért rúgták ki az állami Nyírerdő kitüntetett vezetőjét

Tavaly még a Közszolgálatáért érdemjel arany fokozatával jutalmazta Pintér Sándor Szalacsi Árpádot, a Nyírerdő Nyírségi Erdészeti Zrt. vezérigazgatóját, akinek a nevét minden magyarázat nélkül cserélték le az állami cég honlapjáról. Éppen akkor, amikor a hatósági áras tűzifa miatt roppant feladatokkal kellene megküzdeniük az erdészeteknek. Szalacsi menesztésével kapcsolatban mindenki az Agrártárcára mutogat, de választ ők sem adnak arra a kérdésre, hogy mégis mi történt. Sajtóértesülések szerint egy ökotanya értékesítése állhat a hirtelen személycsere hátterében. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket olvasd el.

Váratlanul nagy kamatemelést hajtott végre a jegybank

Miközben az elemzők többsége csupán 100 bázispontos emelést várt, végül 13 százalék lett az alapkamat mértéke a Magyar Nemzeti Bank 125 bázispontos emelés után. További információkért katt ide.

Mi állhat Orbán Viktor Moszkvához fűződő különös kapcsolata mögött?

Orbán Viktor egy egész politikai karriert köszönhet annak, hogy 1989-ben a szovjetek kivonulását követelte Magyarországról, most mégis oroszbarát politikával vádolják, és már rég eltűnt az az Orbán, aki vállalta a konfliktusokat a moszkvai vezetéssel. Ami a legbiztosabbnak tűnik, az az, hogy a kormányzati kommunikáció súlyos zavart szenvedne, ha a magyar kormány Oroszország ellen fordulna. A hvg.hu hosszú cikket szentelt a témának, amelyet ide kattintva találsz.

Vége a tűzgyújtási tilalomnak

A Nébih és a Katasztrófavédelem nagy egyetértésben jelentette be, hogy az erdőtüzek veszélye lecsökkent, így az utolsó megyékben is feloldják a tűzgyújtási tilalmat. Részletek.

Nem lesz idén karácsonyi vásárt a főváros az idén

AwakeningGetty Images

Már nincs elég idő a rendezvény előkészítésére, ezért nem szervezi meg a főváros a szokásos karácsonyi forgatagot a Vörösmarty téren. Mindezt a vásárt szervező fővárosi tulajdonú nonprofit cég közölte, akik kiemelték, hogy nem üzleti ok, hanem az V. kerület döntése áll a háttérben. Részletek.

(Címlapkép: Michael Gruber/Getty Images)

Ez is érdekelhet

képcím

Orbán Viktor megmutatta a telefonkönyvét a TikTok-on

képcím

Orbán: Kérek mindenkit, szánjon pár percet a hazára

képcím

Vera Jourová: Képtelen vagyok előre látni, Orbán Viktor minek...