Orbán: Előfordul, hogy néha félreérthetően fogalmazok

Startlap - Startlap
A miniszterelnök Bécsben magyarázta a tusványosi a beszédében elhangzottakat. Az osztrák fővárosban tüntetők kisebb csoportja kifütyülte Orbán Viktort. Esti hírösszefoglaló.

Orbán Viktor: Előfordul, hogy néha félreérthetően fogalmazok

Karl Nehammer  Orbán Viktorral az oldalán tartott sajtótájékoztatót Bécsben, ahol az osztrák kancellár a magyar miniszterelnök botrányt kiváltó tusványosi beszédére is utalt. “A nemzeti szocializmusban mi is bűnösök vagyunk, ezért a rasszizmussal kapcsolatos megnyilatkozásokat kiemelt érzékenységgel kell kezelni” – mondta Nehammer. Ezt követően Orbán úgy fogalmazott: 

Az antiszemitizmus és rasszizmus kérdésében teljes egyetértésben vagyunk. Amit az osztrák kancellár gondol, azt gondolom én is. A politikában biológiai alapú megközelítés nem lehetséges, ami lehetséges, az a kulturális alapú megközelítés.

Majd a kormányfő tovább magyarázta a tusványosi beszédben elhangzottakat. Részletek.

Kapcsolódó:

Tüntetők kisebb csoportja fütyülte ki Orbánt Bécsben

Nyílt levélben kérdezte meg Novák Katalintól egy félig szír férfi: én kevert fajú vagyok?

Nassli Viktor egyebek mellett azt kérdezte a köztársasági elnöktől, hogy akkor ő most kevert fajú-e vagy sem, hová sorolhatók a gyerekei, akik háromnegyedrészt magyar származásúak,  van-e lehetősége magyarítani magát esetleg vérátömlesztéssel, illetve hogy hová fordulhat megvizsgáltatni azt a kérdést, hogy a miniszterelnök beszédében elhangzottak a személye elleni uszításként értékelhetők-e. A Novák Katalinnak címzett nyílt levél ide kattintva olvasható.

A Mazsihisz nevével visszaélő, megtévesztő plakátok jelentek meg Budapesten

Budapest több pontján is olyan plakátok jelentek meg a Mazsihisz logójával, amelyeken a „Csak két faj van, zsidó és gój” felirat szerepel. A szervezet leszögezte, hogy a plakátokhoz semmilyen közük sincs, és megteszik a szükséges jogi lépéseket. Fotó a plakátokról itt.

Novák Katalint fogadja Ferenc pápa  

A nyári diplomáciai szünet után a Vatikánban fogadja Novák Katalint Ferenc pápa, hogy pontosan mikor, kiderül innen.

Ausztria besegít a magyar határvadászok képzésébe

Több osztrák határőr lesz a magyar-szerb határon is. Bővebben.

Kutakat zár be a Shell, hogy biztosítva legyen az ellátás

„Optimalizáló intézkedéseket” vezet be, azaz augusztus 1-jétől ideiglenesen bezárja öt benzinkútját, kettőt pedig kizárólag vállalati ügyfelek kiszolgálására állít át a Shell Hungary. Az érintett kutak listája itt olvasható.

Annyira alacsony a Velencei-tó vízszintje, hogy legalább 150 métert gyalogolnak a strandolók

Fotó: MTI/Vasvári Tamás

Közelíti a valaha mért legalacsonyabb szintet a Velencei-tó vízállása. Csütörtökön látványos képek és drónfelvételek készültek a tó jelenlegi állapotáról, amik itt láthatóak.

Zagyvaszántón vélték látni a kóborló fekete párducot

Egy kislányával sétáló anyuka vélte látni Zagyvaszántó határában a rejtélyes nagymacskát, ami időről időre beszédtémává válik. Ember legyen a talpán, aki a fotókat nézve eldönti, valóban fekete párduc, vagy csupán egy termetes házimacska barangolt a réten. Fotók itt.

Hiába nagyon drága, hiánycikk a tűzifa

Az ország szinte minden részében komoly gondot okoz a téli fatüzelő beszerzése. Nemcsak a tűzifával van így, de a kedvelt fabrikett is hiánycikknek számít, hiába emelkedett utóbbi ára a tavalyihoz képest másfél-kétszeresére. Részletek és árak itt.

Ne edd meg, ha vettél ilyen termékeket a boltokban

Tropán alkaloid szennyezettség miatt tortilla chipseket hívott vissza a forgalomból a Rossmann és az Auchan, a Nébih arra kéri a vásárlókat, hogy vigyék vissza a termékeket a boltokba. Itt láthatod, hogy milyen chipsekről van szó. Ebben a cikkben pedig arra figyelmeztetnek, hogy határérték feletti aflatoxin tartalom miatt visszahívták az Abonett gluténmentes extrudált kenyér zöldségekkel elnevezésű termékét.

Címlapkép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Ez is érdekelhet

képcím

Orbán: döntött a kormány, nemzeti konzultációt indítunk

képcím

Extra bérlevonással kell büntetni a sztrájkoló tanárokat

képcím

Orbán: Európában egyre több a dühös ember