Orbán elárulta, szerinte kik okoznak szenvedést Magyarországnak

Nyakunkon az Európai parlamenti választás, újabb fájdalomcsillapítók lesznek vénykötelesek, tovább gyűrűzik a Starche-botrány, elhunyt Niki Lauda. Heti hírösszefoglaló.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2019-05-25 09:51

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Orbán elmondta, szerinte kik okoznak szenvedést hazánknak

Péntek este a Hír TV vendége volt a miniszterelnök, aki természetesen beszélt az EP-választásról, a szokott módon többször is megemlítve a migránsokkal kapcsolatos érveit. Kitért a Strache-botrányra, az ellenzékre, sőt egy, az egész világot behálózó bűnszervezetről is beszélt – ide kattintva, te is elolvashatod mire is gondolt.

Ezek azok a fájdalomcsillapítók, amik vénykötelesek lesznek

Amit eddig simán megvehettünk a legközelebbi patikában is, azok közül sajnos több közismert gyógyszer is csak receptre lesz kapható a jövőben. Hogy melyek ezek, és mi az indok a döntésre, azt ez a cikk tárgyalja részletesen.

Perzselően forró nyarunk lesz 

Ahogy most áll a helyzet az időjárással, szinte hihetetlen, hogy a következő hónappal már beköszönt a nyár, ami aztán ha majd igazán beindul, akkor veszélyes hőhullámokat gerjeszt az Ibériai-félszigettől egészen Közép-Európáig. Ide kattintva a Kiderül.hu részletes elemzését olvashatod, egy impozáns térképpel a helyzetről.

Vasárnap EP-választás Magyarországon is

Bármilyen hihetetlen, annak ellenére, hogy hazánkban csak holnap reggeltől lehet leadni a szavazatokat, több országban már lementek a voksolások (de hivatalosan csak akkor tehetik közzé, ha az összes tagállam végzett a feldolgozással). Hollandiában az exit poll alapján úgy tűnik a Fidesz nagy ellenfele nyert. A mostani választás talán legnagyobb pikantériája, hogy az EU-ból már a Brexittel kifelé tartó Nagy-Britanniában is szavaznak a kontinens sorsáról. Az már csak hab a tortán, hogy  pénteken lemondott Theresa May.

Idehaza a kampány az utolsó hetében sem csillapodott, a Fidesz például akkora lendületben volt, hogy minden háztartásba küldött szórólapot.   

Még csak most érettségizik a magyar diák, de már rajta van az EP-listán

A Független Diákparlament képviselőjeként nem fogadta a minisztérium, de már ifjúsági delegált volt az EU-ban. Úgy érzi egy minisztériumi leszólás miatt távolították el onnan. A 24.hu készített egy kisfilmet Kalló Dániellel – itt tudod megtekinteni.

Ujhelyi István: Ha Orbán Európa ellenségévé lesz, akkor történelmi zsákutcába jutunk

Az EP-választásokkal kapcsolatban nyilatkozott a héten a 24.hu-nak Ujhelyi István az MSZP-Párbeszéd politikusa, aki beszélt a kampányukról, a kivándorlás visszafordításának lehetőségéről, a külföldi munkaerő tömeges megjelenés miatt a magyar dolgozók esélyeinek csökkenéséről. A cikket, melyből az is kiderül, mi is tetszett neki a legjobban a Deutsch Tamással való nyilvános vitájában, itt tudod elérni.

Rengeteg szavazókörben nem lesz ellenzéki pártdelegált

A tavalyi országgyűlési választások után a Fidesz-KDNP kivételével szinte minden párt fogadkozott, hogy nem fog elmúlni úgy voksolás a jövőben, hogy ne lennének képviseltetve minden egyes szavazókörzetben. Ehhez képest most úgy néz ki, ez messze nem jött össze. Hogy miért nem sikerült mindaz, amire ígéretet tettek, azt innen tudhatod meg.

A hétköznapok a Strache-ügytől voltak hangosak Európában

Még a múlt héten pénteken robbant ki Ausztria elmúlt évtizedének legnagyobb politikai botránya, melynek főszereplője az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) elnöke, az ország alkancellárja, Heinz-Christian Strache. A politikus közéleti szempontból gyakorlatilag megásta saját sírját, amire egy 2017-es, Ibizán készült videó a bizonyíték.

Azóta lemondott, de magával rántotta a pártját, sőt az osztrák kormányt is. Errefelé tájékozódhatsz az előrehozott választásokról, sőt ebben a cikkben az is kiderül, miként érintette Strache feleségét mindez. Természetesen Orbán Viktor is megszólalt az ügyben: először kissé gúnyosan, de pénteken már elítélően.

Sírva mondott le Theresa May

Theresa May brit miniszterelnök pénteken bejelentette, hogy június 7-én távozik a kormányzó Konzervatív Párt éléről. Ez miniszterelnöki megbízatásának végét is jelenti, de ügyvezető minőségben az utód megválasztásáig várhatóan ő marad a kormányfő.

Elhunyt Niki Lauda, a Forma1 legendája

70 éves korában, családja körében halt meg az autósport fenoménja, aki egyedülálló módon két csapatnak is világbajnoka lehetett. Pályafutását kis híján kettétörte, amikor 1976-ban a Nürburgringen egy baleset során súlyos égési sérüléseket szenvedett. Félelmetes akaraterejére mi sem volt jellemzőbb, hogy alig másfél hónap múlva már újra rajthoz állt. 

Mai nap hírei

Operatív törzs: módosultak a házi karantén elrendelésére vonatkozó szabályok

demokrata.hu5 órája

Hujber Feri összeomlott a Konyhafőnök Vip új évadában

eletforma.hu11 órája

Hatalmas a felháborodás Ausztráliában: kivágtak egy “szülő” fát

napmintnap.com12 órája

Nyugdíjemelés: megkárosítja az időseket a kormány

ezalenyeg.hu12 órája

A görcsös izommerevséget csökkentő hatóanyagot fejlesztettek ki hazánkban

szimpatika.hu14 órája

Négy vidéki városban emelkedett a koronavírus szennyvízben mért koncentrációja

napidoktor.hu14 órája

25 évesen alig tud úszni az ötszörös olimpiai bajnok úszó

eurosport.hosszabbitas.hu14 órája

Nagyon rosszat is jelenthet, ha túl gyorsan lemerül a mobilod!

digitalhungary.hu15 órája