Orbán egy új adó bevezetését jelentette be

Startlap - Startlap
A miniszterelnök szerint egyelőre nem lesz harmadik oltás, lesz viszont negyedik járványhullám. Interjú.

A legjobb hír, hogy nem volt szerdán áldozata a koronavírusnak. Ez végleges jó hírnek tekinthető? – hangzott el az Orbán Viktornak feltett első kérdés Nagy Katalin műsorvezetőtől a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország című műsorában.  

Az elmúlt 24 órában (csütörtökön) nem volt halálos áldozata a koronavírusnak, kórházban 76 fertőzöttet kezelnek, lélegeztetőgépen 22-en vannak – ismertette a miniszterelnök a friss járványügyi adatokat.

Orbán elmondta, ma (június 02.) eléri az 5 és fél milliót a beoltottak száma, így újabb korlátozások szűnnek. (Erről bővebben itt írtunk.)

A világ nagy részén azt mondják, hogy lesz negyedik hullám, ami szeptember-október környékén várható – folytatta a miniszterelnök. Hozzátette: aki be van oltva, az jó eséllyel kimaradhat ebből. “Magyarország teljes mértékben felkészült a negyedik hullámra” – jelentette ki.

“Egyelőre nem oltunk harmadszorra” – válaszolta a műsorvezető felvetésére Orbán Viktor. “Azért vagyunk vele óvatosak, mert nem vagyunk azzal tisztában, hogy milyen hatása lenne” – fogalmazott. A gyógyszergyárak konkrét ajánlásaira várnak – tette hozzá.

Beavatkoznak az építőiparba

“A nyitás segíti a gazdasági teljesítményt, de a fogaskerekek csikorognak. Nem lesz olyan gyors a fellendülés, mint azt elképzeltük. Ezért kell időnként váratlannak és erősnek tűnő kormánydöntéseket hozni” – váltottak témát az interjúban.

Az építőipari árak drasztikus emelkedésének esetleges megfékezésével kapcsolatban a miniszterelnök kijelentette: októbertől elrendelnek egy kiviteli korlátozást az építőipari termékek egy részének tekintetében. Addig is bejelentési kötelezettséget vezetnek be a kivitelek esetében, és az állam elővásárlási jogot kap.

Döntött a kormány arról is, hogy epítőipari extraprofit-adót fognak bevezetni, az extra profit 90-át el fogja venni az állam.

Ez is érdekelhet

képcím

Orbán a gazdákkal kampányol: "Én volnék Magyarország első...

képcím

Titokban, egy magtárban indította a kampányt Orbán Viktor

képcím

"El kell foglalnunk Brüsszelt" - Orbán Viktor kiadta választási...