Kiemelt Hírek 2021. április 02.

Orbán egy héten belül választ vár az operatív törzstől

Startlap Kiemelt Hírek 2021. április 02.
A miniszterelnök nagypénteken is nyilatkozott a Kossuth Rádiónak. Hírösszefoglaló.

Orbán: Nem diktatúrában élünk, nem lesz kötelező az oltás

A miniszterelnök ismertette, hogy 260-nál többen haltak meg és 9000-nél több az új fertőzött. Húsvét utánra óvatos nyitást, április 13-ára 3 millió beoltottat ígért. Salvinit ismét hősnek nevezte, és “új kereszténydemokrata jobboldal” felépítését jelentette be. Orbán azt is elmondta, egy héten belül választ vár az operatív törzstől egy fontos kérdésre. Részletek.

Egyre többen vannak a koronavírusban elhunytak között azok, akinek semmilyen alapbetegségük nem volt

Szerdán 258 újabb áldozata volt a járványnak, és már nem csak az idős, beteg emberek vannak veszélyben. Van, aki szerint változtatni kellene az oltási renden. A témáról bővebben ez a cikk számol be.

Orvosi kamara: bírjuk ki még ezt a pár hetet, és maradjunk otthon idén húsvétkor

MTI/Komka Péter

A Magyar Orvosi Kamara közleményben kéri a lakosságot, hogy maradjunk otthon húsvétkor. Ők is tisztában vannak azzal, hogy mindenki a családi összejöveteleket várja, de emlékeztetnek, hogy a koronavírus-járvány sajnos továbbra is tombol. A kamara videóját itt nézheted meg.

Fegyveres katonák védik a Ferenc téri BLM-szobrot

A ferencvárosi Black Lives Matter szobor egy két hétre kihelyezett művészeti installáció, amire a magyar társadalom egy része elég indulatosan reagált. Ha érdekel, mi szükség van fegyveres katonákra a környéken, olvasd el ezt a cikket.

Rengeteg halottja van a súlyos tajvani vonatbalesetnek

A vonat Tajtung városába tartott, és a Hualiantól közvetlenül északra lévő alagútban siklott ki. Egyes vagonok az alagút falának csapódtak. A témáról bővebben itt írnak.

Frakcióra vágyott Orbán, mást kapott helyette

MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Csalódásnak tűnik Orbán, Salvini és Morawieczki budapesti találkozója. Az együttműködés sokkal lazább, mint ami a Fidesznek jó lenne, és úgy tűnik, főleg az oroszbarátságot nem sikerült áthidalni. A helyzet rendezésére mindenesetre még egy teljes év van. Bővebben.

Az Északi-sarkvidék jegének olvadása összefügg az európai szélsőséges havazásokkal

A kutatók szerint ha a jelenlegi melegedés folytatódik, a 2080-ra jégmentessé váló Barents-tenger lesz a kontinentális Európa téli nedvességének fő forrása. A témáról bővebben itt írnak.

“Sokszor belefutunk abba, hogy már nincs értelme lélegeztetőgépre rakni”

Kimerültek és a végletekig leterheltek a G7.hu által elért kórházi dolgozók, a saját kórházaikban azonban egyelőre minden beteget el tudnak látni. Az egészségügyben uralkodó állapotokról ez a riport számol be.

Hó is hullhat a jövő héten

Hosszabb ideig a megszokottnál hűvösebb napokra számíthatunk. Éjszakánként fagy veszélyezteti a növényzetet, és a jövő héten akár síkvidéken is kialakulhat hózápor, havazás. A részletes időjárás-előrejelzését itt találod.

Keresés az oldalon