Orbán aláírta: februárban jön a 13. havi nyugdíj

Startlap - Startlap
"Idős honfitársainkat különösen megviselte az elmúlt másfél év, áttekintettük, mit tehetünk értük" - közölte a miniszterelnök, miután az Idősügyi Tanáccsal tárgyalt. Esti hírösszefoglaló.

MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Orbán aláírta: februárban jön a 13. havi nyugdíj

“Idős honfitársainkat különösen megviselte az elmúlt másfél év, áttekintettük, mit tehetünk értük”

– közölte a miniszterelnök, miután az Idősügyi Tanáccsal tárgyalt. Részletek.

Semjén Zsolt: Völner Pált egy nagyon rendes, kitűnő embernek ismertem meg, nehezen tudom elképzelni, hogy ez megalapozott lenne

“Nincs kettős mérce, az ügyészség működik, Polt Péter teszi a dolgát” – reagálta a hivatali vesztegetéssel gyanúsított fideszes Völner Pál ügyére Semjén. Völner időközben beadta lemondását államtitkári pozíciójáról. Bővebben.

Szakadt, koszos kesztyűket kaptak az orvosok több magyar kórházban

Az esetet jelentő orvos beszámolója szerint a kesztyűk pont úgy néznek ki, mint azok a használt készletek, amelyek tízmilliós tételben érkeztek az USA-ba thaiföldi gyárakból, miután egyszerűen átfestették kékre a szennyezett, véres kórházi hulladékot. Fotók és további részletek itt.

Magyar vízummal jutott be a schengeni zónába Alekszandr Lukasenka bizalmi embere

Cseh rendőrségi és külügyi források szerint Vladimir Bazanov, aki több európai országban tiltólistán szerepel, három hónapos vízumot kapott a magyar államtól. További információkért katt ide.

Megdöbbentő adatok bizonyítják, mekkora védelmet nyújt a maszk a koronavírus ellen

Justin Sullivan/Getty Images

A Max Planck Intézet kutatóinak rossz híre, hogy a 1,5 méteres távolságtartás távolról sem elegendő, a jó pedig az, hogy a megfelelő minőségű és helyesen viselt arcmaszk viszont drámaian lecsökkenti a megfertőződés esélyét. A német vizsgálat eredményeit ebben a cikkben ismertetik.

Mégsem lesz kötelező az oltás a parlamentben 

“Célom az volt, hogy vállaljuk a felelősséget és a példamutatást. Ha egy bolti eladó vagy buszvezető számára kötelezővé lehet tenni az oltást, akkor a képviselők számára is annak kéne lennie”

– fogalmazott a javaslatot benyújtó Bencsik János, akit egyedül Dr. Fülöp Erik független képviselő támogatott. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket nézd meg.

Már szervezik Márki-Zay Péter berlini utazását, hogy találkozzon a német kormánnyal

Ujhelyi István tájékoztatása szerint a német szociáldemokratákon keresztül intézik a találkozót. További információkért katt ide.

A WHO a kötelező oltásra csak a “legutolsó megoldási lehetőségként” tekint

Paula Bronstein/Getty Images

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) európai részlegének vezetője csak végső esetben támogatja a vakcina kötelezővé tételét. A kontinens több országában már megszületett a döntés a kérdésről. Bővebben.

300 eurót kapnak a szlovák nyugdíjasok, ha karácsonyig kérik a harmadik oltást

A pénz minden 60 éven felülinek jár, két feltétellel. Szlovákia a kötelező oltás bevezetését is vizsgálja az idősek számára. Bővebben.

Ez is érdekelhet

képcím

"El kell foglalnunk Brüsszelt" - Orbán Viktor kiadta választási...

képcím

Orbán: Ezt most túlzásnak érzik a hallgatók, de nem túlzás

képcím

Folytatódhat Orbánék konferenciája Büsszelben